Autonieuws

BMW werkt aan 12 voorwielaandrijvers

Met de BMW Concept Active Tourer maakten we kennis met BMW’s UKL-platform dat (ook) geschikt is voor voorwielaandrijving. In de loop van 2013 wordt daarvan het productiemodel verwacht, vermoedelijk 1-serie GT genaamd. En zo broedt BMW op nog eens 11 voorwielaandrijvers.

De BMW 1-serie GT (vooralsnog een werktitel) wordt het eerste model in een reeks van tot wel twaalf verschillende producten met allen een zeer grote technische overeenkomst. Meest interessante eigenschap is dat ze allemaal via krachtoverbrenging op de voorwielen in beweging worden gebracht, dit in tegenstelling tot de achterwielaangedreven architectuur waaraan BMW z´n imago voor dynamiek te danken heeft. De stap heeft al heel wat critici op hun achterste benen doen staan, maar zelf denkt BMW dat het zo´n vaart niet zal lopen. In het verleden deelde het merk per slot van rekening al mee dat het gros van z´n klanten niet eens wist dat ze met een achterwielaandrijver op pad waren (op zo’n manier verwoord zonder de bedoeling te hebben om de BMW-rijders voor dom of onwetend af te afschilderen).

MINI
Onder de twaalf nieuwe modellen op hetzelfde voorwielaangedreven platform bevinden zich ook de volgende generatie van de MINI die overigens straks ook met vier portieren te koop zal zijn. De nieuwkomers met het BMW-logo voorop de neus zijn naast de 1-serie GT, een kleine crossover (onder de X1) en een compacte hatchback. De rest is nog strikt geheim, al wordt nu al gehint dat ook de grotere BMW’s zichzelf voorwielaandrijving kunnen aanmeten.

Gerelateerde artikelen

BMW toont ook hybride 2-serie Active Tourer

Autonieuws
BMW toont ook hybridende 2-serie Active Tourer
> Artikel lezen

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW

Autonieuws
225xe en 330e: nog twee plug-in hybrides van BMW
> Artikel lezen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.