Autonieuws

Facelift (Europese) Peugeot 3008 in aantocht

Peugeot komt pas nu terug op de enkele maanden geleden opgedoken foto van een opgefriste 3008. Het merk bevestigt dat een facelift in aantocht is en dat China hem als eerste krijgt. Europa volgt pas diep in 2013.

De 3008 is door Peugeot behoorlijk rigoureus aangepakt. De tonggevoelige smoel is afgezakt met een grille en koplampen die meer in lijn liggen met nieuwere Peugeots als de 508 en 208. Ook de hertekende voorbumper sluit beter op het huidige familiegezicht aan. Aan de achterzijde zijn de wijzigingen minder ingrijpend met enkel een andere indeling van de lichtunits. De achterbumper alsook de bodemplaatbeschermer is krek eender aan het bestaande model. Nieuw lichtmetaal is er wel.

Interieur
De 3008 werd altijd gewaardeerd om z’n fraaie interieur en dat heeft Peugeot kennelijk doen beslissen daar nauwelijks wijzigingen door te voeren. We zien alleen een nieuw 3-spaaks stuurwiel en het centrale deel van de middenconsole heeft eveneens een andere indeling dan dat we gewend zijn. Dat laatste kan echter te maken hebben met een specifieke uitvoering of het feit dat de foto’s de Chinese 3008 toont. Peugeot zelf zwijgt in alle talen, maar verwacht wordt dat er onderhuids weinig aangepast is. We zetten in op een motorengamma dat over de gehele linie iets zuiniger en schoner is geworden.

IAA Frankfurt

Peugeot heeft geen haast met een Europese lancering van de gefacelifte 3008. China krijgt hem nog dit jaar, maar wij moeten zeker nog maandenlang geduld hebben. Genève is een debuutmogelijkheid. En anders de IAA Frankfurt misschien?

Gerelateerde artikelen

Peugeot slaat handen ineen met Focal

Autonieuws
Peugeot slaat handen ineen met Focal
> Artikel lezen

Peugeot 3008 DKR is klaar voor Dakar 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008

Autonieuws
Auto van het Jaar 2017: de Peugeot 3008
> Artikel lezen

Minimaal 28 mille voor nieuwe Peugeot 3008

Autonieuws
Prijzen Peugeot 3008
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.