Autonieuws

Jaguar XFR-S onderweg naar Los Angeles

Jaguar gaat op reis naar Los Angeles en neemt mee, de XFR-S. De verwachtingen van de Britse performance-sedan zijn hooggespannen want we weten nog heel goed waartoe de XKR-S in staat is.

De XFR-S zal na de XKR-S de tweede Jaguar zijn dat het R-S-embleem draagt, een label dat staat voor de aller-snelste en krachtigste Jaguars. Afgaande op de vorige jaar gelanceerde XKR-S vermoeden we een vermogen van 550 pk en 680 Nm voor de nieuwe topper van de XF-lijn. Een must ook wil Jaguar de BMW M5, de Mercedes E 63 AMG en de (op stapel staande) Audi RS6 het vuren aan de schenen leggen. Saillant detail: naar verluidt kocht Jaguar voorafgaand aan de ontwikkeling van de XFR-S een M5 om te onderzoeken hoe BMW deze supersedan bouwt.

Surfblauw
Het moet wel heel raar lopen wil Jaguar in Los Angeles de XFR-S niet in surfblauw laten schitteren, langzamerhand dé kleur van R-S. Ook het aangedikte uiterlijk laat zich gemakkelijk voorspellen. Een potige, aerodynamische voorspoiler – die we met deze eerste foto al deels te zien krijgen – en achterspoiler inclusief een daadwerkelijk functionele diffuser behoren zoal tot de visuele kenmerken. Vooral benieuwd zijn we naar wat Jaguar heeft weten te maken van de soundtrack. Bij de XKR-S viel deze namelijk zeer in de smaak.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Jaguar XF geprijsd vanaf € 46.950,-

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Eerste glimp van acrobatisch debuterende Jaguar XF

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF kijkt op Londen en concurrentie neer

Autonieuws
Jaguar XF
> Artikel lezen

Nieuwe Jaguar XF als fotomodel geslaagd

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.