Autonieuws

Opel Adam heeft autosportaspiraties (update: foto´s)

De Adam moet het imago van Opel opvijzelen en het najagen van een glansrijke autosportcarrière doet het daarin vaak erg goed. Zie hier de Adam Rally Cup, een voorzichtig begin van dat nobele streven.

// UPDATE 21 november 2012: Foto´s toegevoegd

Opel wil er nog niet al te veel over kwijt, maar er wordt gezegd dat de Adam Rally Cup beschikt over een 1.6 liter viercilinder met 145 pk gekoppeld aan een sequentiële vijfbak. De aandrijving geschiedt onveranderd op de voorwielen.
Het vermogen is weliswaar bescheiden, maar omdat de Rally Cup-versie volledig wordt uitgekleed zal deze aanzienlijk minder kilo’s op de weegschaal leggen dan het showroomexemplaar, en dat is met 1.050 kg al geen zwaargewicht. Van enig snelheidspotentieel moet dus wel degelijk sprake zijn. Vanwege de veiligheidsreglementen is het aannemelijk dat een rolkooi plus twee kuipstoelen met vier- of zespuntgordels worden ingebouwd. Ook een brandblusser zal tot het gestripte meubilair horen.

OPC
Opel wil de Adam Rally Cup laten deelnemen aan de Junior Cup, een nieuw op te willen zetten rallyklasse in Duitsland. De snelste Adam voor consumenten blijft vooralsnog de Adam 1.4 met 100 pk. Maar er ligt een OPC-versie in het verschiet waarvan wordt gezegd dat deze is uitgerust met een gloednieuwe 1.6 turbomotor.

Gerelateerde artikelen

Opel Adam S(chnell) klaar voor de strijd

Autonieuws
...
> Artikel lezen

Alle details Opel’s nieuwe éénliter driecilinder

Autonieuws
Alle details Opel’s driecilinder
> Artikel lezen

Opel Adam met 3-cilinder heeft vanafprijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.