Autonieuws

Update: snufjes nieuwe S-klasse in beeld gebracht

Het mag geen verrassing heten dat Mercedes-Benz de nieuwe S-klasse weer volpropt met allerhande elektronische systemen. In een video wordt verteld wat we zoal kunnen verwachten.

***Update*** In navolging van de video heeft Mercedes-Benz enkele foto´s vrijgeven die de nieuwe en vernieuwde elektronische systemen in de op stapel staande S-klasse verduidelijken.

De presentatie van een nieuwe S-klasse is telkens weer een bijzondere gebeurtenis. De Mercedes onder de Mercedessen vormt ten tijde van de onthulling en veelal lang daarna steevast de maatstaf voor luxe, comfort, technologische ontwikkeling en veiligheid. Ook de nieuwe S-klasse, waarvan het introductiemoment nog goed geheim wordt gehouden, staat opnieuw bol van de verwennerijen en snuisterijen.

Camera´s
Bij de nieuwe S-klasse zijn meer camera’s ingebouwd dan ooit tevoren en die hebben niet allemaal dezelfde functie, maar wel hetzelfde doel: het bevorderen van de actieve veiligheid. Zo maakt de nieuwe S-klasse gebruik van 360 graden camera’s waarmee automatisch inparkeren mogelijk is. Geen overbodige luxe bij een rijdend cruiseschip als de S-klasse.
Weer andere cameraatjes behoren toe aan het Pre Safe Systeem dat (pardoes overstekende) voetgangers en fietsers ‘ziet aankomen’ en indien nodig de auto automatisch daarop laat anticiperen. Feitelijk betreft het niets nieuws onder de zon, maar Mercedes zegt dat de rijassistent-systemen in de nieuwe S weer een stapje verder gaan dan dat we heden gewend zijn.

Spotlight
Tevens niet nieuw, ook niet voor Mercedes-Benz, zijn LED-koplampen. Maar bij de nieuwe S-klasse bevorderen deze niet alleen het gebruikelijke zicht gedurende zonsondergang, ook kunnen deze voetgangers, dieren en andere obstakels in het donker herkennen om deze vervolgens ‘extra uit te lichten’ zodat de bestuurder ze beter en eerder ziet.

Vooruitkijken
Wat we ook kunnen verwachten zijn gordelairbags voor de achterpassagiers en een sterk verbeterd Magic Body Control, eveneens een systeem dat niet langer gebruikmaakt van radarsensors maar camera’s. Ze bevinden zich voorin de S-klasse en ’lezen’ het wegdek tot 50 meter voor de auto. Op het moment dat ze een hobbel, kuil of iets dergelijks zien wordt er een seintje aan de luchtvering gegeven zodat deze zich hierop kan voorbereiden. Comfort wordt bij de nieuwe S-klasse dus met een nog grotere ‘C’ geschreven. Ook doorontwikkeld is Distronic Plus dat in z´n nieuwste vorm de auto automatisch op de gekozen rijbaan houdt en bijstuurt als de bestuurder niet voldoende grip op het stuurwiel heeft.

Digitale spiegels
Wat we in de video zien op een testvoertuig, maar waarvan niet zeker is of we ze ook op het productiemodel zullen aantreffen zijn digitale (buiten)spiegels. Audi heeft hiermee de primeur, maar Mercedes zou met de nieuwe S-klasse wel eens de eerste fabrikant kunnen zijn die dit snufje in serieproductie brengt.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.