Autonieuws

Chevrolet Spark EV: 100% officieel, 100% elektrisch

Wie in San Francisco is en een klein beetje oplet kan hem al tegenkomen. Chevrolet rijdt er namelijk al een aantal weken met het elektrische Spark rond om zodoende de (vrij linkse en milieubewuste) bevolking voor te bereiden op diens komst. Nu is de Spark EV dan ook eindelijk officieel!

De elektrisch aangedreven Spark gaat vanaf aankomende lente in de verkoop vanaf 25.000 dollar (zonder belasting), maar nu al kun je hem tegenkomen in het stedelijk gebied van Californië. Dat de auto ruim voor de marktlancering wordt gepresenteerd heeft alles te maken met z’n officiële showdebuut in Los Angeles. Deze jaarlijks terugkerende autobeurs vangt traditioneel eind november aan, en wat betreft de komende editie is dat op 28 november. Morgen dus.

Opladen in 20 minuten
De Chevrolet Spark EV beschikt over een 130 pk sterke elektromotor met een zeer krachtig koppel van 542 Nm die het model in een seconde of acht naar 100 km/h moet doen versnellen. Of er überhaupt zo snel met de auto gereden zal gaan worden is de vraag, de Spark EV is immers volledig ingericht op het gebruik in stadsverkeer. Tijdens dergelijke korte ritjes is een actieradius van 132 kilometer doorgaans ruimschoots voldoende, maar voor bestemmingen wat verder buiten de bebouwde kom is dit wat aan de krappe kant. Opladen van het 20kWh lithium-ion batterijenpakket gaat redelijk vlot; in 20 minuten hebben de accu’s weer voor 80% aan energie. Volledig opladen aan een 230V-stopcontact duurt zo’n 6 tot 8 uur. Handig is de smartphone-app die je kan downloaden en waarmee je kan zien hoe ver de auto al opgeladen is en of je je reis dus vervolgen kunt.

MyLink
Standaard op de Spark EV is Chevrolet’s nieuwe infortainmentsysteem MyLink dat op een soortgelijke manier werkt als AppRadio van hifispecialist Pioneer. Veel functies zijn al vooraf geïnstalleerd, maar om bijvoorbeeld te kunnen navigeren dien je een speciale app, BringGo genaamd, te downloaden en te installeren. Vervolgens sluit je de telefoon op MyLink aan en het 7 inch display fungeert via je smartphone als navigatiesysteem. Ondertussen kan je gewoon luisteren naar muziek op je smartphone en MyLink is zelfs klaargestoomd voor Apple’s stembesturing Siri.

Vertrouwen
Veel van de technologie in de Spark EV is afkomstig uit de Volt en Chevrolet’s hybride trucks. Daarmee laten de Amerikanen weten volledig op de inmiddels beproefde techniek te vertrouwen. Dit getuigt ook de acht jaar lange garantie of maximaal 100.000 kilometer die Chevrolet op de batterijen geeft.

De Spark EV zal vanaf 2014 op een aantal Europese markten leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Opel Agila en Chevrolet Spark trekken samen op

Spyshots
Opel Agila en Chevrolet Spark trekken samen op
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Spark onderweg naar Parijs

Autonieuws
Vernieuwde Chevrolet Spark onderweg naar Parijs
> Artikel lezen

Chevrolet Spark getuned door KDR Motorsport

Tuning & styling
Chevrolet Spark getuned door KDR Motorsport
> Artikel lezen

Nieuwe Chevrolet Spark aan de basis mini-Opel

Spyshots
Nieuwe Chevrolet Spark aan de basis mini-Opel
> Artikel lezen

Chevrolet Spark EV doet LA Motor Show aan

Autonieuws
Chevrolet Spark EV doet LA Motor Show aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.