Autonieuws

Nieuwe Porsche Cayman naakt!

Zo zie je maar weer, het kan de beste overkomen. Het doorgaans zeer punctuele Porsche heeft een steek laten vallen en de nieuwe Cayman onbedekt in een (gigantische) schuur gezet waar Jan en allemaal kennelijk binnen konden lopen.

Ondanks deze onthulling veroorzaakt de nieuwe Porsche Cayman natuurlijk geen schokeffect. Voor 90% is het coupémodel immers gebaseerd op de open Boxster. Op technisch vlak daarom ook weinig verrassingen. Het leveringsprogramma zal (in eerste instantie) bestaan uit twee varianten, beide met een zescilinder-boxer. De motor van de instapper is 2.7 liter groot en hoogstwaarschijnlijk goed voor 275 pk, tien pk meer dan dezelfde motor in de Boxster, want dat is traditie. Idem dito wat betreft het topmodel, de Cayman S met 3.4 liter zescilinder en 325 pk. In het snelste geval – in combinatie met PDK-transmissie – duurt de acceleratie naar 100 km/h zo’n vijf tellen. De topsnelheid ligt rond de 280 km/h.

Los Angeles
Een naakt achtergelaten nieuwe Cayman duidt erop dat de officiële onthulling van de auto niet lang meer op zich laat wachten. De kans is groot dat Porsche hem tijdens de Los Angeles Motor Show laat debuteren. Die beurs vindt eind deze maand plaats. De dealerintroductie verwachten we in de eerste drie maanden van 2013.

Gerelateerde artikelen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.