Autonieuws

Update: Nieuwe Skoda Octavia duikt op in video

De nieuwe Skoda Octavia staat te trappelen om het podium te betreden. In een promotievideo komt hij al even voorbij nadat hoofddesigner Jozef Kaban zich een weg heeft gepraat naar zijn laatste creatie.

***Update*** In wat daadwerkelijk een officiële, maar al minstens een jaar oude promotievideo van Skoda is heeft een derde partij zeer vakkundig een shot van de nieuwe Octavia toegevoegd. Hoe betreffende het heeft klaargespeeld is onduidelijk – het weliswaar vage shot lijkt toch echt van de Octavia te zijn – maar iemand, waarschijnlijk een Skoda-fan, heeft duidelijk onze video ‘verrijkt’. Dat laat een woordvoerder van het merk weten naar aanleiding van de vanochtend opgedoken video waarin de nieuwe Octavia te zien zou zijn.

Het is slechts een kwestie van weken dat Skoda het doek trekt van de nieuwe Octavia. Opnieuw is dat model een Skoda pur sang, wars van franje en geheel gemodelleerd naar het enige wat de auto moet kunnen, mensen zorgeloos van A naar B vervoeren. Sommigen zullen dit afdoen als saai, maar volgens Jozef Kaban, Skoda’s designchef, is dat nu juist waar Skoda voor staat.

Kopieerapparaat
Hoe de nieuwe generatie Octavia smoelt mag geen verrassing meer heten. De spionagefoto’s spreken boekdelen en het shot dat we krijgen van de auto tijdens de onderstaande video bevestigt het opnieuw: de nieuwe Octavia is een Rapid onder een kopieermachine waarbij vooraf de vergrotingsfactor op 140% is gezet. Over onvoldoende binnenruimte maken we ons dus geen zorgen. De Superb zou dat misschien wel moeten doen, want we zijn uiterst benieuwd hoe de nieuwe Octavia zich verhoudt tot Skoda’s grootste model nu deze stevig is gegroeid ten opzichte van z’n voorganger. Binnenkort weten we het.

De nieuwe Skoda Octavia wordt binnen weken onthuld, maar zal zijn officiële debuut pas beleven op de Autosalon van Genève, begin maart 2013.

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi Greenline. Niet de enige met 14% bijtelling. Wel de ruimste! Configureer ´m hier.

De nieue Skoda Octavia, ontdek ‘m hier!

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Skoda Octavia in prijs gedaald

Autonieuws
> Artikel lezen

MTM Skoda Octavia RS knalt door de 300 pk

Tuning & styling
MTM brengt Skoda Octavia vRS boven de 300 pk
> Artikel lezen

Golf GTI Performance Sedan: Skoda Octavia RS 230

Autonieuws
Skoda Octavia RS230 met scherpe randjes
> Artikel lezen

Klassieke facelift voor Skoda Octavia

Autonieuws
Klassieke facelift voor Skoda Octavia
> Artikel lezen

Speciale ‘Tour de France’ actiemodellen bij ŠKODA

Autonieuws
Speciale ‘Tour de France’ actiemodellen bij ŠKODA
> Artikel lezen

Skoda Octavia RS en Scout ook in het nieuw

Autonieuws
Skoda Octavia RS ook in het nieuw
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.