Autonieuws

Toyota GT86 krijgt gezelschap

Toyota heeft de smaak wat sportauto´s betreft te pakken. De speculaties rond een spirituele opvolger van de illustere Supra zijn concreter geworden nu de allerhoogste baas van het Japanse merk in een interview heeft gezegd ‘dat de GT86 gezelschap krijgt’.

Er wordt al langer gespeculeerd over de komst van een opvolger voor de illustere Supra, Toyota’s sportcoupé uit de jaren ’90 die met z’n V6-motor hoge ogen gooide en zich iets na de eeuwwisseling pas echt onsterfelijk maakte in de “Fast and the Furious”-films. Toyota had zelfs al een richtprijs en een jaar van lancering voorzien, maar de plannen liepen iets anders toen de wereldwijde recessie roet in het eten gooide en ook Toyota trof. Maar nu is er toch goed nieuws. Topman Akio Toyoda heeft zijn personeel de opdracht gegeven zo snel mogelijk werk te maken van niet één maar twee nieuwe sportcoupés, en die beide boven de GT86 gepositioneerd zullen worden.

BMW
De ene is waarschijnlijk een opvolger van de ´kleine Ferrari´ MR2 (Midship Runabout 2-seater). Althans dat klinkt wat ons betreft logisch. De andere, het absolute topmodel en kleinzoon van de gerenommeerde Supra, krijgt echter voorrang. Meneer Toyoda liet weten minstens vijf jaar voor de ontwikkeling uit te willen trekken, even lang als ze voor de GT86 nodig hadden. Voor uitspraken over de lay-out en de motoren is het eigenlijk nog veel te vroeg, maar er wordt gefluisterd dat het Amerikaanse Tesla – dat meehielp aan de elektrische RAV4 EV – zou participeren in het project. Al steekt BMW, als nieuwbakken partner van Tesla, daar misschien op tijd een stokje voor.

Gerelateerde artikelen

Toyota verrast en verbaast met nieuwe RAV4

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Toyota Aygo

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe Toyota Auris Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde

Autonieuws
Toyota ook niet langer de grootste qua marktwaarde
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.