Autonieuws

Blik op anatomie van de Ferrari F70

Het ontwikkelen van een auto, en helemaal een supercar, is een chirurgisch werkje. Dat bewijzen enkele opgedoken foto’s van de Ferrari F70 wel.

Zodra Ferrari een nieuw model aankondigt of dat daar er aan de hand van spionagefoto’s vermoedens rond ontstaan worden onze oren gespitst. En niet alleen die van ons. Iedereen wil een glimp opvangen van de volgende exoot uit Maranello. Want waar komt Ferrari nu weer mee? Hoe wulps of juist klinisch gaat hij eruit zien, of nog interessanter, hoeveel vermogen krijgt ‘ie te verwerken? Iedere nieuwe Ferrari heeft iets mystieks, zelfs als het doek er eindelijk van af is getrokken. En daarom, hoe slecht ze van kwaliteit ook zijn, roepen ook deze opgedoken foto’s weer de nodige vragen op.

KERS
Ga er maar aanstaan als Ferrari-monteur zijnde. ‘Klaar terwijl u wacht’ is er niet bij als je deze foto’s van een opengewerkte F70 ziet. Een onderhoudsbeurtje moet welhaast dagen duren. Kilometers bedrading, talloze metertjes om te controleren, nog meer elektromotortjes. De F70 belooft een technologisch meesterwerk te worden. Niet op basis van deze foto’s, wel omdat hij de beste en snelste in serie geproduceerde Ferrari ooit moet worden. Eén kink in de kabel en de auto kan als een kaartenhuis in elkaar vallen.
In de wandelgangen wordt er gesproken over een vermogen tussen de 900 en 1.000 pk. De laatste tweehonderd daarvan zullen worden gegenereerd door de KERS-elektromodule, een machtige V12 staat garant voor tweederde van het totale vermogen.

Volkswagen Golf
Licht zal de F70 ook zijn. Ferrari heeft het streefgewicht gezet op maximaal 1.200 kilogram. Minder dan een doorsnee Volkswagen Golf dus. Waarom? De Ferrari F70 moet alles op vier wielen in z’n hemd zetten. Ook de welhaast onverslaanbare McLaren P1 en de Pagani Huayra? Ja, ook die!

Gerelateerde artikelen

Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië

Autonieuws
Productie LaFerrari uitgebreid voor slachtoffers aardbeving Italië
> Artikel lezen

Extra LaFerrari Aperta voor kinderen in nood

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari FXX K Evo kan elk moment overkoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Tweedehansje: LaFerrari Aperta met 0,0 kilometer op de teller

Autonieuws
LaFerrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.