Autonieuws

180 pk voor Caterham Seven Supersport R

Het Engelse Caterham timmert lekker aan de weg de laatste tijd. Na onlangs een veelbelovende deal te hebben gesloten met Renault (Sport) en het introduceren van de snelste Seven ooit – de R600 – presenteert de kleine constructeur nu de Seven Supersport R. En ook die is groot geworden door klein te blijven.

De Seven is het oermodel van Caterham en is al evenzo trouw gebleven aan het origineel van weleer, de Lotus 7. Er zijn verschillende varianten van de Seven te verkrijgen maar die onderscheiden zich eigenlijk toch vooral van elkaar aan de hand van hun motor. De Seven Supersport bevindt zich ergens aan de onderkant van het leveringsgamma en de onlangs gepresenteerde R600 aan de bovenkant. Als nieuwe ‘gatenvuller’ is er nu de Supersport R. Deze Seven wurmt zich naast de Superlight R300 met 175 pk. De Supersport R beschikt ook over een 2.0 liter viercilinder van Ford maar dan met 180 pk.

Koopje

180 pk lijkt niet bijster veel gezien een beetje middenklasser hierover ook beschikt. Maar de Supersport R is serieus snel aangezien het wagengewicht slechts 515 kilogram bedraagt. En diezelfde middenklasser is minimaal twee keer zo zwaar. Hoe snel de Supersport R precies uit de startblokken komt geeft Caterham niet op, maar in een seconde of vijf moet de 100 km/h wel te bereiken zijn. Schakelen doe je met een handbak en ondertussen houden kuipstoelen voorzien van een vierpunts-harnas je stevig op de plek. Het schoeisel dat Caterham af fabriek monteert komt van Avron en om nog harder de bocht om te gaan wordt een gelimiteerd slipdifferentieel tussen de achterwielen geplaatst. Een straffer onderstel draagt ook bij aan de sportwagenprestaties. Toegegeven, de Supersport R heeft niet veel om het lijf maar daartegenover staat dat Caterham er ook niet de wereld voor vraagt. Voor 27.995 pond wordt de auto voor je in elkaar gezet. Zelf bouwen kan ook en scheelt je 3.000 pond.

Gerelateerde artikelen

BMW: 'Nieuwe 3-serie wordt weer een echte rijdersauto'

Autonieuws
> Artikel lezen

Geen zee te hoog voor Rolls-Royce surfplank

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Pirelli's F1-band doet ook prima dienst als klankkast

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Singer-alternatief: Paul Stephens Porsche 911 Le Mans Classic

Autonieuws
> Artikel lezen

Het bijzondere verhaal van een zoon die 722 km/h reed in een 50-jaar oude Challenger 2

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.