Autonieuws

Luchtig toetje: Lamborghini Aventador Roadster

Een jaar nadat de eerst geproduceerde Avantador LP700-4 de weg op draaide presenteert Lamborghini de Roadster-variant. Het tweedelige dakpaneel is in luttele seconden af te nemen en op te bergen in het bagagecompartiment om vervolgens maximaal te kunnen genieten van de V12-soundtrack.

In tegenstelling tot de opengewerkte Diablo en Murciélago moet de Aventador LP700-4 Roadster wel over een vluchtig en degelijk te de- en monteren dakpaneel beschikken. Laten we het hopen want bij zijn voorgangers was een gebruikshandleiding aan de binnenzijde van het afneembare dakpaneel zeker geen overbodige luxe. Het dakpaneel van Lamborghini’s nieuwste open sportwagen bestaat uit twee delen, beide gemaakt van koolstofvezel en die zijn op te bergen in het (bagage)compartiment voorin de auto. Verwijderen en aanbrengen van het slechts 6 kilogram wegende dak gaat ‘in luttele seconden’ claimt Lamborghini.

Herkenbaar
Onderhuids is de Roadster gelijk aan de dichte Aventador LP700-4 met 700 pk sterke V12-krachtbron vlak achter het inzittendencompartiment. Optisch wijken beide modellen licht van elkaar af. Zo is bij de Roadster een deel van de achterzijde opnieuw ontworpen zodat deze visueel aansluit op het design van het dakpaneel. Ook de deels glazen cover waaronder de motor ligt is in het nieuw gestoken. Bovendien beschikt de Roadster over een achterruit die tevens fungeert als windvanger. Een winddeflector voor op de voorste raamstijl is optioneel verkrijgbaar en kan eveneens worden opgeborgen in de bagageruimte. Andere verschillen zijn de wielen. Het zogenoemde Dione-design is nieuw, al meten de velgen nog altijd 20 inch vóór en 21 inch op de achteras. Ook introduceert Lamborghini een nieuwe lakkleur (Azzuro Theris) dat afhankelijk van de kijkhoek van tint verandert.

1 op 6
Het dak van de Roadster is zo ontworpen dat het de auto niet langzamer maakt dan de coupé. De 6.5 liter twaalfcilinder sleurt de Roadster in drie tellen naar de honderd en moet pas bij 350 km/h zijn meerdere erkennen aan de luchtweerstand. Een start/stop-systeem is standaard aanwezig om het brandstofverbruik iets te drukken, maar met een gemiddelde van 1 op 6 lust dit beestje nog altijd een beste slok. De vraagprijs is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Superduo: Koop een Aventador, krijg een speedboat

Lifestyle & design
Superduo: Koop een Aventador, krijg een speedboat
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S Roadster scheurt in speciale uitvoering naar Japan

Autonieuws
Lamborghini
> Artikel lezen

Dit is 'm dan: de Lamborghini Aventador S Roadster

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Dakloos genieten van Aventador SuperVeloce

Autonieuws
Dakloos genieten van Aventator SuperVeloce
> Artikel lezen

Valentino Balboni keert terug als Lamborghini-tuner

Autonieuws
Valentino Balboni keert terug als Lamborghini-tuner
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.