Autonieuws

Eerste exclusieve details Range Rover Hybrid

Voor het eerst in zijn rijke historie verschijnt de Range Rover er ook als hybride. Deze Range Rover Hybrid zal pas halverwege 2013 te koop zijn, maar Land Rover is niet de beroerdste om nu al wat meer details los te laten. Zo belooft het merk dat de prestaties op gelijke hoogte staan met de 5.0 V8-Supercharged van de vorige generatie en dat is een behoorlijk statement.

Tijdens de Autosalon van Genève 2011 toonde Land Rover voor ’t eerst de Range_e op basis van Range Rover Sport. Voorin in die auto ligt een zescilinderdiesel gekoppeld aan een elektromotor en achttraps ZF-automaat. De gemiddelde CO2-uitstoot komt door deze gecombineerde aandrijflijn op een ongekend lage 89 g/km te liggen. Ook in het medio volgend jaar te verschijnen productiemodel – op basis van de nieuwe Range Rover uiteraard – doet een soortgelijke hybride-aandrijflijn met TDV6 dienst. Maar het betreft geen plug-in hybride zoals de conceptcar. ‘Nog niet’, zegt Land Rover daarover. Vasthouden aan de uitstoot van minder dan 100 g/km is dan ook vooralsnog teveel gevraagd, maar met 169 g/km is de definitieve Range Rover Hybrid nog altijd extreem schoon te noemen.

Prijsstelling
Gezien het feit dat de uitstoot van een auto bepalend is voor diens prijsstelling in Nederland is de kans groot dat de Hybrid een aantrekkelijke prijsstelling meekrijgt. Anderzijds moet de hybridetechniek in  de SUV kostbaar geweest zijn om te ontwikkelen en dat wenst Land Rover vanzelfsprekend gecompenseerd te zien. Over verwachte prijzen houdt het merk de lippen zodoende nog stijf op elkaar, niet in de laatste plaats vanwege de mededeling dat de hybrideversie qua prestaties op gelijke hoogte staat als de 5.0 liter V8-Supercharged van de vorige generatie. Hoeveel vermogen de Range Rover Hybrid gaat leveren zegt Land Rover niet, alleen een sprinttijd naar honderd. Die ligt rond de 7 seconden. En ondanks het niet noemen van de exacte specificaties kunnen we met de wetenschap dat de normale TDV6 al 258 pk en 600 Nm genereert en de elektromotor 47 pk en 100 Nm aan instant trekkracht zelf de rekensom al maken dat de hybride niet voor een appel en een ei in de verkoop gaat. De reguliere TDV6 is er vanaf € 114.600,-.

Offroad geen drempel
Hybride of niet, de auto kan wat iedere andere nieuwe Range Rover kan. Land Rover stelde geen compromissen bij de ontwikkeling van het hybridemodel. Door het accupakket in de bodem van de auto te installeren is de Range Rover Hybrid even ruim als de conventionele modellen. Ook het rijgedrag zou niet anders aanvoelen en met de Hybrid door diepe watergeulen baggeren vormt eveneens geen enkel probleem. ‘De elektronica wordt zorgvuldig verpakt zodat de offroad-capaciteiten van de hybride niet onder doen voor de diesel- en benzineversies’, aldus Land Rover.

Gerelateerde artikelen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Adembenemend: ongerept Amerika vanuit een Range Rover

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.