Autonieuws

Mazda3 MPS cosmetisch aangepakt

De Mazda3 MPS is een zeldzaamheid. Dat komt omdat de snelle concurrentie geen genade kent en vanwege zijn relatief hoge vraagprijs van bijna 45 mille. Daaraan is niets veranderd, wel aan het uiterlijk van Mazda’s compacte topsporter.

In vergelijking met de Mazda3 MPS is de Golf GTI maar een sulletje van een hot hatch. Altijd zinspeelt de Volkswagen op veilig, een echte allrounder. Niet de Mazda. Die heeft een uitstraling die je liefhebt of haat, een rijgedrag dat continu uitdaagt en een motor die enkel een aan/uit-stand kent. Een grijs gebied lijkt er niet te zijn. De Mazda3 MPS is geen auto voor de gemiddelde liefhebber, maar raakt de automobilist buiten dat hokje. Het feit dat de MPS tienduizend euro duurder is dan menig klasgenoot is ook een reden dat je de auto niet vaak tegenkomt.

Black Mica
Aan de pittige vraagprijs van € 44.990,- zal waarschijnlijk niets veranderen en zal zowaar mogelijk nog hoger uitvallen door de gewijzigde belastingregels. In de neus van de opgewaardeerde Mazda3 MPS hangt namelijk nog altijd de 260 pk sterke 2.3 liter viercilinderturbo die onveranderd 224 gram CO2 per kilometer de wereld inblaast. Ter vergelijk: de recent gelanceerde Ford Focus ST met 2.0 liter viercilinder en 250 pk doet 169 g/km. Het positieve nieuws is dat de 3 MPS voor onveranderd geld nog duisterder oogt dan voorheen door nieuwe zwarte accenten. Black Mica noemt Mazda deze behandeling die onder meer de spiegelkappen, wielen en diffuser hebben ondergaan. Snellere looks betekent echter geen snellere auto. De sprint naar 100 km/h wordt nog steeds afgeraffeld in 6,1 seconden en de topsnelheid blijft 250 km/h.

Gerelateerde artikelen

Dit kost de nieuwe Mazda2 op z'n minst

Autonieuws
Mazda2 krijgt prijskaartje
> Artikel lezen

De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed

Fotogalleries
De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda2 al te bezichtigen in R’dam

Autonieuws
Nieuwe Mazda2 al te bezichtigen in R’dam
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.