Autonieuws

Vernieuwde Mercedes E-klasse naakt op de foto

Vooraf aan de officiële presentatie is de vernieuwde Mercedes E-klasse gelekt. Een lezer van de Spaanse website Autofacil heeft de Mercedes E-klasse vast kunnen leggen tijdens een fotoshoot van de auto in Madrid.

De verkopen van de Mercedes E-klasse blijven achter op de verwachtingen en al helemaal in vergelijking met die van de BMW 5-serie en Audi A6. Veel gehoorde kritiek van potentiële klanten is dat het exterieurdesign van de Benz niet in de smaak valt en daarbij krijgen met name de dubbele koplampen het te verduren. Bij de vernieuwde E-klasse heeft Mercedes die dan ook samengesmolten tot één enkele lichtunit, wat goed te zien is op de foto. Andere aanpassingen zijn een nieuwe grille met voortaan daarin de ster van Mercedes. Voor en bovenop de motorkap is het staande klassieke merkembleem verdwenen en vervangen door een liggend exemplaar.
Verder valt de flink gewijzigde voorbumper op die bovendien meer in lijn lijkt te liggen met de A-klasse. Helemaal zeker zijn we daar niet van omdat de gefotografeerde E geen standaarduitvoering is maar een model met AMG Package. En die sportievere uitvoering is bedeeld met andere bumpers. Een blik op de achterzijde wordt ons niet gegund maar we verwachten zeker dat daar ook het een en ander is hertekend, evenals minuscule updates aan het interieur.

Los Angeles

Wetende dat Mercedes momenteel de laatste puntjes op de i zet rond de vernieuwde E-klasse kan het niet lang meer duren tot de introductie. Wij zetten ons geld dan ook in op de Los Angeles Motor Show die eind komende maand aanvangt en anders op de NAIAS in Detroit (januari 2013). De marktlancering zal dan nog net vóór of na de jaarwisseling plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.