Autonieuws

Herbie is terug!

Terwijl 007 momenteel de wereld in z’n greep heeft grijpt Volkswagen terug op ander beroemd nummer uit de filmgeschiedenis. Minstens zo bekend als James Bond is Herbie, de menselijke Kever met startnummer 53. Hij is terug!

De moderne Herbie op basis van de nieuwste Volkswagen Beetle is dan wel niet zo snel als de Aston Martin van James Bond, het is opnieuw een auto om verliefd op te raken. ‘The Love Bug’ van de 21ste eeuw is vanzelfsprekend wit uitgevoerd en voorzien van de klassieke Herbie-kenmerken zoals de beroemde rood/wit/blauwe striping, dichte retro-wielen en uiteraard het startnummer 53.

Drie motoren
Technisch heeft deze reïncarnatie van de beroemdste Kever dan wel helemaal niets met de Herbie van veertig jaar geleden van doen. Klanten hebben zelfs de keuze uit drie motoren: de 1.2 TSI met 105 pk, de 1.6 TDI met 105 pk of de 2.0 liter TDI met 140 pk. Domper is dan weer dat deze moderne krachtbronnen niet spontaan over het dubbele aan vermogen beschikken, dus van tevoren weet je precies wat je aan ze hebt. Een andere tegenvaller is dat de Volkswagen Beetle 53 Edition enkel voor Spanje is bedoeld en er momenteel geen zicht is of de speciale uitvoering ook naar ons land komt.

Gerelateerde artikelen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze geveilde Volkswagen KdF Type 60 is niet te versmaden

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.