Autonieuws

´Nieuwe Nissan Almera in het vat´

Het lijkt langer geleden, maar tien jaar terug was Nissan nog succesvol in de klassieke autosegmenten. De Almera en Primera behoorden tot de verkooptoppers van het Japanse merk totdat dat alles veranderde met de lancering van de Qashqai. Sindsdien is Nissan het merk van de alternatieven geworden. Om daarvan niet afhankelijk te blijven komt het in 2014 weer met een hatchback in de Golf-klasse.

De Qashqai en Juke en ook de Note zijn nu nog melkkoeien voor Nissan, maar ook dat kan zo ineens over zijn. Consumenten stellen continu hun wensen en eisen bij en wanneer dat moment aanbreekt wil Nissan niet in een gat vallen omdat ze nee moeten verkopen. Omdat de vraag naar klassieke carrosserievarianten (hatchback, sedan, station) waarschijnlijk altijd wel zal aanhouden broedt Nissan op een nieuwe hatchback die als buffer moet dienen als de verkopen van hun crossovers teruglopen.

Invitation Concept
Andy Palmer, bij Nissan verantwoordelijk voor de productplanning, zei tegen het Britse Autocar dat deze spirituele opvolger van de Almera (2007) over twee jaar klaar moet zijn. De bouw ervan zal plaatsvinden in Sunderland, een plaats gelegen in het noordoosten van Engeland. Designtechnisch zal de auto diverse trekjes bevatten van de onlangs gepresenteerde Invitation Concept.
Achter de schermen is de ontwikkeling al in volle gang en daarbij staat innovatie hoog in het vaandel. Zo laat Palmer weten dat de nieuwe Nissan – de er alleen als vijfdeurs komt – verkrijgbaar zal zijn met een camerasysteem waarmee 360 graden rond de auto gekeken kan worden, een functie dat zelfstandig parkeren mogelijk maakt en een geavanceerde muziekinstallatie met live stream-functie.

Motoren
De te verkrijgen motoren weet Palmer nog niet, maar de kans is aanzienlijk dat de range zal bestaan uit enkele krachtbronnen die nu al in diverse Renaults dienst doen. De 1.5 dCi bijvoorbeeld en de nieuwe 1.2 liter driecilinder is ook een waarschijnlijkheid.

Gerelateerde artikelen

Nissan Pulsar moet C-segment opschudden

Autonieuws
Nissan heropent aanval op C-segment met Pulsar
> Artikel lezen

Geprijsde Nissan Pulsar in oktober bij de dealer

Autonieuws
Vanafprijzen Nissan Pulsar
> Artikel lezen

Nissan Pulsar 1.6 DIG-T maakt wachten op Nismo dragelijker

Autonieuws
Nissan Pulsar sportiever door nieuw blok
> Artikel lezen

Nissan Pulsar toont zich van alle kanten in fotogallerie

Fotogalleries
> Artikel lezen

Nissan Pulsar Nismo nu nog enkel show

Autonieuws
Nissan Pulsar Nismo vooralsnog enkel show
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.