Autonieuws

Grote plannen voor Peugeot, Citroën en Opel

Autofabrikanten kunnen eigenlijk niet meer zonder elkaar, samenwerking is zodoende aan de orde van de dag. General Motors en PSA hebben ditmaal de handen ineen geslagen om zodoende miljarden te kunnen besparen. We weten inmiddels meer van hun plannen.

Na een flirt met BMW voor hybride aandrijflijnen lijkt PSA zich nu stevig aan General Motors te hebben vastgeklonken. De twee hebben samen namelijk grote ontwikkelplannen die in de toekomst vooral tot kostenbesparingen moeten leiden. De modellijnen van Opel, Citroën en Peugeot zullen steeds verder met elkaar verweven raken dankzij de vier platformen die zijn aangekondigd in het Global Strategic Alliance.

Nieuwe modellen
Het eerste platform zal de basis vormen voor een volgende generatie MPV voor Opel (waarschijnlijk Zafira) en een crossover voor Peugeot (opvolger 4008). Platform nummer twee is gericht op het kleine segment en zal daar gebruikt worden voor een MPV. Hierbij moeten we waarschijnlijk denken aan een nieuwe Meriva voor Opel, en een C3 Picasso en 2008 voor respectievelijk Citroën en Peugeot. Platform nummer drie is nog het moeilijkst te ontcijferen omdat wordt gesproken van het segment voor kleine auto’s met lage CO2-uitstoot. Het aannemelijkst is dat dit zal worden gebruikt voor de volgende generatie van de C1/107 hoewel dit platform dan weer te klein zou zijn voor bijvoorbeeld de Corsa. Wellicht dat hiermee al aan de volgende generatie Adam wordt gedacht. Ten slotte wordt er gesproken over een gezamenlijk programma voor de middenklasse. Opel, Peugeot en Citroën zullen hierin hun opwachting gaan maken met opvolgers van de Insignia, 508 en C5.

Geduld
We zullen echter nog wel even moeten wachten voordat de samenwerking zijn eerste vruchten af gaat werpen. GM en PSA verwachten namelijk niet dat we voor 2016 tastbaar bewijs zullen gaan zien. Wanneer het dan zo ver is wordt verwacht dat beide concerns op jaarbasis 2 miljard dollar kunnen gaan besparen.

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog geen plannen met Pasen? Ga naar de haaien bij Opel

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.