Autonieuws

Bugatti hijst Veyron opnieuw in speciaal jasje

Een grensverleggende auto zou toch makkelijk te slijten moeten zijn. Niets blijkt minder waar in het geval van de Bugatti Veyron. Jaren na dato moet die zich nog altijd in allerlei bochten wringen om nieuwe eigenaren te vinden. In het verleden bleek een speciale editie hierbij te helpen en sindsdien is Bugatti er niet mee opgehouden. Dit is de Rafale, de zoveelste.

Een 1.200 pk sterke hypercar die wordt gezien als mijlpaal in de auto-geschiedenis, wie wil dat nu niet? Ok, als het prijskaartje een getal met zes cijfers laat zien dunt de potentiële clientèle geheid wat uit, maar bezoek een willekeurige classic car-veiling en de miljoenen vliegen gretig over tafel. Geld lijkt dus niet het probleem. Bugatti moet echter alle zeilen bijzetten om de Veyron te verkopen. Gezien het gigantische aantal special edities ben je intussen juist specialer als je in de oer-Veyron rondtoert.

Rafale
Wij kunnen dit dan wel vinden, Bugatti gaat vrolijk verder en lanceert tijdens de Sao Paulo Motor Show de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Rafale. Het betreft, net als bij de SE, BugARTi, Wei Long en Middle East Editions, eigenlijk uitsluitend een ander likje verf en nieuwe bekleding voor het interieur. Voor de lak is gekozen voor een tweekleurig palet bestaande uit Gris Rafale en blauw koolstofvezel. Het interieur is uitgevoerd met blauw leren stoelen, grijze stiksels en wederom blauw koolstofvezel. Onder de kap vinden we nog altijd de 8.0 liter W16-motor die 1.200 pk en 1.500 Nm naar de wielen stuurt.

Gerelateerde artikelen

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Autonieuws
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
> Artikel lezen

Bugatti-outfit van 2,1 miljoen!

Lifestyle & design
Bugatti-outfit van 2,1 miljoen!
> Artikel lezen

Grand Sport Vitesse ‘1 of 1’ in Bugatti's huisstijlkleuren

Autonieuws
Grand Sport Vitesse ‘1 of 1’ in Bugatti's huisstijlkleuren
> Artikel lezen

Krankzinnig: zo duur is een Bugatti écht!

Autonieuws
Aanschaf
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.