Autonieuws

Nieuwe Porsche 911 Carrera en Carrera S Cabriolet

Op de Detroit Motorshow zal Porsche ten tonele treden met de nieuwe Cabriolet op basis van de 911 Carrera en 911 Carrera S. De 911 Cabriolet is in Amerika erg populair en dat is dan ook meteen de reden dat de nieuwe 911 Cabriolet daar debuteert.

Eerder dit jaar presenteerde Porsche de nieuwe 911 Carrera en 911 Carrera S. In januari is het de beurt aan de Cabriolet-versies van deze twee modellen. Beide modellen zullen tegelijkertijd debuteren tijdens de Detroit Motorshow en daar is een belangrijke reden voor. De Amerikaanse markt is namelijk een erg belangrijke markt voor Porsche en de 911 Cabriolet is daar zelfs de populairste Porsche.

Softtop met ´regenspoilers´
De nieuwe 911 Carrera en Carrera S Cabriolet zijn ontwikkeld met een softtop welke elektrische opent en sluit. Voor deze handeling zijn slechts 20 seconden nodig. Openen en sluiten kan zelfs rijdend (tot 50 km/h). Wanneer het regent wil het in een Cabriolet nog weleens een klein beetje gaan lekken, met name wanneer er op hoge snelheid wordt gereden. Speciaal daarvoor heeft Porsche speciale ´spoilertjes´ ontwikkeld die bevestigd zijn in de A-stijl. Deze moeten het water goed langs de ramen en kap laten lopen.

Veilige cabrio
Ook de veiligheid is erg belangrijk en bij een cabrio moet daar met name goed op worden gelet. In geval van een koprol ben je erg onbeschermd. Porsche heeft daar aandacht aan besteed door de A-stijlen extra te versterken en speciale veiligheidsbeugels te monteren achter de voorstoelen. Deze beugels komen automatisch naar boven in geval van een koprol. Verder zijn er frontairbags gemonteerd en zorgt het Porsche Side Impact Protection System met hoofdairbags voor extra veiligheid.

Carrera en Carrera S
Motorisch levert Porsche dezelfde motoren als in de dichte versies. De 911 Carrera Cabriolet is uitgerust met een 3.6 liter zescilinder met een vermogen van 325 pk. Het sprintje naar 100 km/h verloopt in 5,2 seconden (Coupé: 5,0 sec.) en de topsnelheid ligt op 285 km/h en is daarmee gelijk aan die van de Coupé. De Carrera S Cabriolet is met z´n 3.8 liter zescilinder nog wat sneller. De 355 pk sterke motor maakt een sprintje naar 100 km/h in 4,9 seconden (Coupé: 4,8 sec.) mogelijk. De topsnelheid van de Carrera S Cabriolet ligt op 293 km/h.

Grotere achterspoiler
Voor betere rij-eigenschappen levert Porsche ook de 911 Cabriolet met het PASM systeem. Dit Porsche Active Suspension Management stelt de bestuurder in staat om het onderstel af te kunnen stellen op sportiviteit of op comfort. Voor een betere neerwaarste druk, ook wanneer de kap geopend is, is de achterspoiler 20 mm groter dan die van de Coupé. Veel aandacht heeft POrsche ook besteed aan de CW-waarde die met 0,29 erg vooruitstrevend is in z´n klasse.

Betere uitrusting
Porsche laat weten dat de nieuwe 911 Cabriolet niet alleen sneller, veiliger en sportiever is dan z´n voorganger maar je krijgt ook meer waarde voor je geld. De uitrusting moet standaard erg goed zijn met onder andere een Porsche Sound Package Plus (Radio/CD-speler met negen speakers), grote wielen, diverse airbags, PASM en nog enkele andere opties.

Zomer 2005 in Europa
De nieuwe 911 Cabriolet zal, zoals gezegd, debuteren op de Detroit Motorshow die begin januari 2005 zal worden gehouden. Een paar maanden later zal de nieuwe 911 Cabriolet bij de Amerikaanse en Canadese dealers staan en in april zal de auto in Nederland te koop zijn. De 911 Cabriolet Carrera zal een prijskaartje hebben van € 121.190,-. Voor de Carrera S moet € 135.630,- worden betaald.

Gerelateerde artikelen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Het lekkerste van de GTS optioneel voor elke Porsche 911 Carrera S

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Wat?! 1,3 miljoen voor deze Porsche 911 Cabrio?

Autonieuws
Wat?! 1,3 miljoen voor deze Porsche 911 Cabrio?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.