Autonieuws

Bij Maybach is (bijna) alles mogelijk!

Alweer ruim 2 jaar geleden kwam Maybach terug op de markt. In die tijd heeft het merk bijzondere verzoeken gehad. Zo werd er een speciale kofferset ontwikkeld, werd al het chroom vervangen door goud en werden er rijdende bioscopen afgeleverd.

Wie auto´s als een Maybach, Rolls-Royce of Bentley produceert krijgt te maken met hele rijke, maar vaak ook veeleisende klanten. In de afgelopen twee jaar heeft Maybach dat aan de lijve ondervonden en kwamen er een aantal heel bijzondere auto´s van de band rollen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Maybach heeft aan de vraag voldaan. Om in de toekomst makkelijker aan deze verzoeken te kunnen voldoen heeft Maybach veel van deze opties nu opgenomen in hun optielijst.
 
Hotel-uitvoering
Speciaal voor een hotel heeft Maybach een bijzondere auto ontwikkeld. Deze Maybach 57 moest goed tegen een stootje kunnen omdat er vaak gewisseld werd van passagier. Dat betekent dat er aangepast materialen moesten worden gebruikt, de telefoon moest worden voorzien van een draad (ter voorkoming van diefstal) en er geen videoschermpjes werden geplaatst in de hoofdsteunen. Ook werd er rekening gehouden met de bagage. Een speciaal doek beschermt de auto bij het continue in- en uitladen van de bagage.
 
Gouden-accenten
Veel luxe auto´s zijn voorzien van chroom op het dashboard, in de deurpanelen en noem maar op. Bij Maybach kwam een klant met het verzoek om al het chroom te laten vervallen en in plaats daarvan 24-karaats goud te monteren. Het stiksel in de stoelen is ook van goudkleur en op diverse andere plaatsen is goud aangebracht. Dat had tot gevolg dat Maybach een speciaal montageproces moest ontwikkelen om het goud niet te beschadigen en goed te kunnen monteren. Ook gouden Maybach-logo´s op de buitenkant van de auto zijn geen uitzondering. Het gebeurt zelfs dat de logo´s worden vervangen door logo´s van het bedrijf van de eigenaar van de auto of zelfs door het familiewapen. Het familiewapen wordt ook steeds vaker in de bekleding gestikt en geeft de auto een heel persoonlijk tintje.
 
Gepantserde Maybach´s
Voor de echte hoge heren onder ons levert Maybach de auto ook nog eens in een gepantserde uitvoering. De Maybach Guard, zoals het model officieel heet, is gepantserd volgens de strenge Europese B4-norm en moet aanvallen van buitenaf kunnen weren. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar kogelvrij glas maar ook de carrosserie en de brandstoftank zijn gemaakt van kogelwerend materiaal.
 
Bedenk het en Maybach maakt het...
Wie een Maybach wil bestellen kan zijn lol niet op. Werkelijk alles is mogelijk. Al zou je de auto gespoten willen hebben in tien verschillende kleuren of compleet belegt willen hebben met goud. Zolang het technisch mogelijk is zullen ze bij Maybach hun uiterste best doen om de auto zo af te leveren als de klant dat wil. Zo zijn er ook rijdende bioscopen ontstaan met grote TFT-schermen, Dolby Surround geluid, internetverbinding en noem maar op.

Gerelateerde artikelen

Het kan altijd sneller: Maybach 57 S

Autonieuws
Het kan altijd sneller: Maybach 57 S
> Artikel lezen

Luxe kent geen grenzen in Maybach Edition 125!

Autonieuws
Luxe kent geen grenzen in Maybach Edition 125!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.