Autonieuws

Nieuwe BMW X5 gespot

BMW is druk bezig met de ontwikkeling en het testen van de nieuwe X5. Ook de eerste testritten op de openbare weg worden al uitgevoerd. Dat levert een aantal mooie scoopfoto´s van de nieuwe X5 op.

Op de foto´s is duidelijk te zien dat de X5 qua lijnvoering meer richting de X3 gaat. Dat wil zeggen wat meer scherpe lijnen  aan de voor- en achterkant dan we tot dusver van de X5 gewend waren. De X5 is met name in de Verenigde Staten een absolute bestseller en daarom zal BMW ook niet al te veel risico gaan nemen met het ontwerp. Datzelfde heeft centraal gestaan bij de ontwikkeling van de onlangs gepresenteerde nieuwe 3-serie.

7-persoons
Om het verschil met de X3 weer wat groter te maken, zal de X5 groeien. Niet alleen de buitenafmetingen zullen toenemen, maar ook in het interieur zal meer ruimte zijn te vinden. De X5 zal naar alle waarschijnlijkheid worden voorzien van een derde bank. Dat heeft tot gevolg dat de SUV ineens plaats zal bieden aan zeven personen.

V12 turbomotor
Uiteraard zullen de bekende 6 cilinder en V8 motoren hun intrede weer maken in de nieuwe X5. Daarnaast wordt er gesproken over een V12 voorzien van een turbo. Met deze dikke motor zal de X5 het ook op moeten kunnen nemen tegen de Porsche Cayenne Turbo. Voor de overbrenging zullen waarschijnlijk een handgeschakelde zesbak en een zestraps automaat dienst doen.
Introductie in 2006?
Wanneer de X5 zal worden gepresenteerd is nog onbekend maar wij verwachten die ´ie voor het eerst te zien zal zijn op de Detroit Autoshow in 2006.

Gerelateerde artikelen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

Soft Close-portieren BMW X5 amputeren duim

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.