Autonieuws

Toyota Avensis V6 Bi-turbo 4x4

Om te peilen of er behoefte is aan een serie sportieve Toyota-modellen hebben de Japanners in Essen een Avensis V6 Bi-turbo 4x4 gepresenteerd. De Bi-turbo V6 levert 304 pk vermogen en een top van 250 km/h is mogelijk.

Het kloppend hart van deze snelle Avensis is een 3.0 liter V6 die is voorzien van twee turbo´s. Dankzij deze turbo en kleine andere aanpassingen levert de motor 304 pk vermogen en een koppel van 510 Nm. Om deze kracht fatsoenlijk over te brengen op het asfalt worden alle vier de wielen aangedreven. Dit voorkomt spinnende wielen wanneer alle 510 Nm´s op het asfalt over moeten worden gebracht.

Technische modificaties
Bij deze prestaties horen ook sportieve technische modificaties. Toyota heeft daarom de Avensis voorzien van een sportonderstel en er zijn andere remmen gemonteerd. In het zicht springend zijn de 19 inch lichtmetalen velgen.

Sportief exterieur
Alleen bij een setje velgen is het aan de buitenkant niet gebleven. De Avensis is voorzien van een sportgrille, zij-skirts, ene andere voorbumper, een andere achterbumper, een spoilertje op de kofferbak en natuurlijk een setje met dikke uitlaatpijpen. Tot slot zijn de spiegels in een chromen kleur uitgevoerd.

Twee-kleurig leer
In het interieur is de Avensis ook voorzien de nodige opsmuk. Het interieur is uitgevoerd in twee-kleurig leer, een sportstuur, sportpook, een andere handremhendel en diverse chromen accenten. Verder is er nodige electronica gemonteerd voor een beetje vermaak in de auto.

Productie onduidelijk
Toyota wil met deze Avensis V6 Bi-turbo 4x4 de reacties van de pers en het publiek peilen. Zo kan men overwegen of een dergelijke auto als deze Avensis ook geschikt is voor productie. Of de auto er daadwerkelijk zal komen is dan ook nog maar de vraag.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Toyota Avensis (Touring Sports)

Autotests
Autotest | Toyota Avensis (Touring Sports)
> Artikel lezen

Toyota prijst 20%-versie vernieuwde Avensis

Autonieuws
Prijzen Toyota Avensis
> Artikel lezen

Alle prijzen nieuwe Toyota Avensis bekend

Autonieuws
Prijzen Toyota Avensis
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Avensis gaat er weer voor

Autonieuws
Vernieuwde Toyota Avensis gaat er weer voor
> Artikel lezen

Hebbes! De nieuwe Toyota Avensis Touring Sports

Spyshots
> Artikel lezen

Officieel: vernieuwde Toyota Avensis mikt op zakelijke rijder

Autonieuws
Toyota Avensis
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.