Autonieuws

Open 575M Maranello: Ferrari Superamerica

Van de 550 Maranello is een open variant geweest en van zijn opvolger, de 575M Maranello, is nu ook een dakloze variant gepresenteerd. Het meest opvallende aan deze Ferrari Superamerica is het glazen klapdak.

Dit dak is eerder al eens gepresenteerd op een studiemodel en ontwikkeld door de Italiaanse designstudio Fioravanti. Het dak is geheel van glas en klapt geheel automatisch open. In geopende toestand ligt het dak op de achtersteven van de auto. Tevens erg bijzonder aan het dak is het glas, dat in verschillende tinten te dimmen is. Zo kun je het glas compleet zwart afstellen en met een druk op de knop ook geheel licht doorlatend. Een voordeel van de dakconstructie is dat het geen ruimte inneemt in de kofferbak en bovendien natuurlijk een bijzondere ´gadget´ is.

Opvolger 550 Barchetta
Met de komst van deze Superamerica, want zo noemt Ferrari de open 575M Maranello, is er een opvolger voor de 550 Barchetta. Net als de open variant van de 550 Maranello, is deze open variant van de 575M Maranello ook in een beperkte oplage leverbaar. De eerste orders zijn al getekend en met een maximum oplage van 500 stuks is te verwachten dat ze snel zijn uitverkocht. Voordat de auto begin januari op de North American International Auto Show in Detroit zal worden gepresenteerd is er waarschijnlijk geen exemplaar meer te koop.

540 pk
De Superamerica is niet zomaar een open versie van de 575M Maranello. Het is meer een targa, want het achterruitje blijft gewoon omhoog staan wanneer het dak is open geklapt. Bovendien heeft de Superamerica en (licht) gewijzigd uiterlijk wat met name aan de achterkant goed te zien is. Hier is plaats gemaakt voor het dak en dat ziet er heel anders uit dan wanneer er een achterruit zal zitten. Andere verschillen zijn onder de kap te vinden. Daar ligt de 5.7 liter V12 uit de 575M Maranello maar dan met 540 pk (25 pk meer). Het koppel van 588 Nm is ongewijzigd en de topsnelheid van 320 km/h ligt 5 km/h lager dan de gesloten uitvoering.

Gerelateerde artikelen

50 jaar Dino vieren deed Ferrari zo

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Ferrari’s 3.9 V8-biturbo beste moment van ’t moment

Autonieuws
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Iemand heeft € 60 miljoen voor een Ferrari betaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.