Autonieuws

Geweldig record voor Donkervoort!

Enkele weken geleden zette Porsche een niet geringe prestatie neer door het ronderecord op de fameuze Nordschleife Nürburgring na drie jaar te verbreken met de Carrera GT. Donkervoort verbreekt dit record met 15 seconden!

De Nordschleife geldt als een van de zwaarste circuits ter wereld dat door diverse autofabrikanten wordt gebruikt voor het testen van nieuwe prototypes. Donkervoort maakte echter afgelopen weekend op een wrede manier een einde aan het Porschefeestje. De Nederlandse fabrikant uit Lelystad verbrak het record van de Duitse superauto met maar liefst bijna 15 seconden. Daarmee heeft Donkervoort de titel ‘snelste productieauto op de Nürburgring Nordschleife’ met recht verdiend. Coureur Michael Düchting mocht uit handen van de organisatie de wisseltrofee in ontvangst nemen.  
 
Onverwacht
“Dat we een goede kans maakten wisten we. Maar zomaar even een superauto als de Carrera GT aftroeven, dat is wel heel erg bijzonder”, aldus Joop Donkervoort. Voor de recordrit werd een Donkervoort 270 RS ingezet, die direct is afgeleid van de nieuwe
D8 270 die vanaf komend voorjaar leverbaar is. De 270 RS stond op normale straatbanden en voldeed aan alle eisen waaraan een straatauto moet voldoen. “Dat is niet alleen een eis van het Duitse blad Sport Auto – sinds 1995 initiator van de recordritten - maar het is ook een goede testcase voor ons. Het circuit, en met name de Nordschleife, is nu eenmaal de beste plaats om een auto te testen. Het enige verschil tussen de 270 RS en de nieuwe D8 270 zijn de spoilers; die worden bij de nieuwe auto keurig geïntegreerd en zijn dus niet zichtbaar.”
 
Record Porsche compleet aan diggelen
Maanden had Porsche geoefend om met de Carrera GT, een van de meest geroemde superauto’s van dit moment, het record te verbreken. Het oude record stond op naam van de Porsche GT2 die in 2001 de snelste bleek. De 612 pk sterke Carrera GT deed tweetiende van een seconde korter over het 22,3 km lange traject en klokte 7,32.44 minuten. Michael Düchting, de Duitse Donkervoortdealer, reed na 7,18.01 minuten over de finish en was daarmee een bijna ongeloofwaardige 15 seconden sneller. Joop Donkervoort verklaart het geheim. “Onze auto is erg licht en heeft een krachtige, speciaal door Donkervoort ontwikkelde 1.8-liter turbomotor van Audi. Dit, in combinatie met de speciale configuratie van de wielophanging en het superstijve chassis maken hem zo uniek. Dat is onze kracht. Onze klanten kunnen zo vanaf de openbare weg het circuit oprijden, dus het is een pure auto in alles. Veel van de techniek van de 270 RS is vanaf volgend jaar terug te vinden in de D8 270 en de eveneens nieuwe J25. We hebben vertrouwen in de toekomst en dit is een mooie bevestiging van ons kunnen”.

Gerelateerde artikelen

Het nieuwe Donkervoort Classic Jack: slechts 80 stuks

Lifestyle & design
Warme kraag
> Artikel lezen

Donkervoort komt met een coupé: D8 GT

Autonieuws
Donkervoort komt met een coupé: D8 GT
> Artikel lezen

Donkervoort viert overwinning met speciale D8

Autonieuws
Donkervoort viert overwinning met speciale D8
> Artikel lezen

Productie Donkervoort D8 GT van start

Autonieuws
Productie Donkervoort D8 GT van start
> Artikel lezen

Eerste Donkervoort D8 GT afgeleverd

Autonieuws
Eerste Donkervoort D8 GT afgeleverd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.