Autonieuws

Nieuwe Volkswagen Bora gepresenteerd in de VS

Dit zijn de eerste foto’s en gegevens van de nieuwe Volkswagen Bora. De Bora is in de Verenigde Staten voor het eerste getoond als Jetta en zal eind volgend jaar in Nederland op de markt komen.

Volkswagen kiest voor de introductie van de Bora/Jetta voor de Amerikaanse markt. De reden hiervoor is dat maar liefst 40% van de verkochte Volkswagen’s in de VS een Jetta is. Volkswagen heeft dan ook zeer veel belang bij de Amerikaanse markt en introduceert de auto voor het eerst daar. In januari beleeft de Jetta z’n wereldpremière op de North American International Auto Show in Detroit.
 
Golf-met-kont
Zoals al vanaf het bestaan van de Jetta het geval is, is de auto gebaseerd op de Golf. Tot aan de huidige generatie van de Bora was daar niets van te zien, maar nu blijkt dat Volkswagen daar wat aan heeft veranderd. De nieuwe Bora is namelijk meer dan ooit een ‘Golf-met-kont’. Nu heeft Volkswagen die ‘kont’ er wel op een hele mooie manier aangeplakt en ziet de Bora er uit als een afzonderlijk model. De lijn van het achterste zijruitje doet wel een beetje denken aan de Phaeton en de rest van de achterkant zal veel verwantschap tonen met de nieuwe Passat.
 
Ruimer
De Bora is in alle opzichten groter dan z’n voorganger en dat komt ten goede aan de interieurruimte. Zo is de lengte met maar liefst 18 cm gegroeid naar 4,55 meter en is de wielbasis met een lengte van 2,58 meter maar liefst 6 cm langer. En dat zul je kunnen merken in het interieur.
 
Nieuwe 2.5 liter vijfcilinder
In de Bora zullen de bekende VAG-motoren komen te liggen. Reken daarbij op een zeer compleet gamma zoals dat ook bij de Golf het geval is. Nieuw zal een 2.5 liter vijfcilinder zijn die in de VS in ieder geval leverbaar wordt. Of die motor ook naar Europa komt is nog onbekend.
 
Eind 2005 in Europa
Januari 2005 zal de Bora/Jetta zijn werelddebuut maken op de NAIAS in Detroit. Een paar maanden later zal de auto in de VS in de verkoop gaan. De productie start volgende maand al. In Europa moeten we nog een jaar wachten op de Bora. Die zal er bijna identiek uitzien als de Jetta op de foto’s en zal vanaf eind 2005 in de verkoop gaan.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Jetta Hybrid in prijs verlaagd

Autonieuws
Volkswagen Jetta Hybrid in prijs verlaagd
> Artikel lezen

Volkswagen lanceert fiscaal aantrekkelijke Jetta Hybrid

Autonieuws
Volkswagen lanceert fiscaal aantrekkelijke Jetta Hybrid
> Artikel lezen

Volkswagen Jetta Hybrid knalt met 300 km/h over zoutvlakte

Autonieuws
Volkswagen Jetta Hybrid neemt alvast aanloop naar marktlancering
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.