Autonieuws

Terugkeer van de Jeep Pickup: Gladiator concept

Al tientallen jaren maakt Jeep geen pickup meer. De Verenigde Staten is nog steeds het land van de pickup en Jeep lijkt daar weer op in te gaan spelen. Dit is de Gladiator, een conceptcar die een moderne vertolking van de Jeep Pickup weergeeft.

De Jeep Gladiator is een conceptcar maar in alle vormen duidelijk herkenbaar al een echte Jeep. Kijk naar de ronde koplampen, de grille met zeven verticale sleuven en de typische motorkap: het is één en al Jeep. Dat alles is wel in een moderner jasje gegoten maar Jeep blijft terugkijken naar het verleden. Neem zo ook het reservewiel dat aan de zijkant van de auto gemonteerd is en de kenmerkende schanieren voor de portieren die aan de buitenkant bevestigd zijn.

Wel of niet in productie...
Jeep heeft de Gladiator ontwikkeld op een geheel nieuw platform. Moederbedrijf DaimlerChrysler laat duidelijk weten dat de auto niet in productie zal gaan maar zaken als het platform zullen wel worden gebruikt. Een woordvoerder van Jeep liet echter weten dat er best mogelijkheden bestaan om de auto in productie te nemen. Hoe dan ook, de Gladiator is een concept en wat daar uiteindelijk mee gebeurt zal nog een vraag zijn.

2.8 liter dieselmotor
Onder de motorkap ligt een 163 pk sterke 2.8 liter common-rail turbodieselmotor afkomstig uit de Jeep Liberty. Alle vier de wielen worden aangedreven via een handgeschakelde vijfbak.

Vergrootbare laadbak
Bijzonder aan deze Gladiator is het pickup-gedeelte. Dit is te vergroten door simpelweg de achterwand van de cabine naar voren te schuiven en de achterbank plat te klappen. In de normale situatie is er dus plaats voor ongeveer 4 of 5 personen maar wanneer je voor maximale ruimte gaat kun je met twee personen plaats vinden in de Gladiator. Het canvas dak van de cabine is te openen zodat je ook ´open´ kunt rijden.

Gerelateerde artikelen

FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep

Autonieuws
FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep
> Artikel lezen

5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn

Autonieuws
5 keer waarom de nieuwe Jeep Compass jouw favoriete SUV kan zijn
> Artikel lezen

Teller van deze Jeep loopt tot 320 km/h, zonder overdrijven

Autonieuws
> Artikel lezen

Jeep heeft een nieuwe Wrangler, echt waar!

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste foto's gefacelifte Jeep Renegade

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.