Autonieuws

Meer plezier: BMW M3 met Competition Pakket

BMW levert de M3 vanaf december met een Competition Pakket. Hierdoor wordt de M3 uiterlijk niet alleen nog een tikkie sportiever, ook het rijplezier is een beetje verhoogd. Dit alles dankzij kleine aanpassingen.

Die aanpassingen omvatten onder andere de montage van een setje andere remmen afkomstig van de M3 CSL. Deze zijn 20 mm groter dan exemplaren die standaard op de M3 zijn gemonteerd. Bovendien is er M Track Mode gemonteerd. Dit systeem maakt het mogelijk om de grenzen van de auto nog net iets verder te leren kennen zonder dat je DSC (Dynamic Stabsility Control) hoeft uit te schakelen. Indien het écht nodig zal zijn grijpt electronica dan ook in. Verder is de overbrengingsverhouding van het stuurwiel aangepast waardoor deze M3 met Competition Pakket nog directer stuurt.

19 inch lichtmetaal
De uiterlijke wijzigingen ten opzichte van de ´standaard´ M3 zijn aan de buitenkant zichtbaar in de vorm van de 19 inch lichtmetalen velgen. Daaromheen zijn vóór banden in de maat 225/40 en achter 255/35 gemonteerd. Speciaal voor het Competition Pakket levert BMW de auto in Interlagos Blue.

Alcantra
In het interieur zien we alcantra bekleding van het stuurwiel, de handrem en de versnellingspook. Bovendien zijn er speciale aluminium sierlijsten gemonteerd op het dashboard en in de deuren. Dit alles heeft ook de look van de M3 CSL.

Pretpakket
De M3 met Competition Pakket geeft een duidelijk knipoog naar de M3 CSL al is er aan de prestaties niets veranderd. Voor dit pretpakket, dat alleen af-fabriek wordt geleverd, moet zeker zo´n € 6.000,- worden betaald.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.