Autonieuws

MG GT Concept als TF Coupé

Een moderne reïncarnatie van de MGB GT uit de jaren ´60, dat is kort gezegd deze MG GT Concept. De MG GT is gebaseerd op de populaire TF cabriolet en wordt mogelijk volgend jaar in productie genomen.

De MGB GT was in de jaren ´60 een populaire GT met onder de kap een krachtige 3.0 liter V6 en een 3.5 liter V8. MG merkt dat er meer vraag is naar krachtige coupés en laat zich daarbij onder andere leiden door het succes van de Audi TT Coupé. MG wil hierop inspringen met een coupé die gebaseerd is op de alom gewaardeerde MG TF.

Meer dan een TF met hard dak
Natuurlijk is de MG GT meer dan een TF met een hard dak. De GT is een echte coupé die bovendien voor een groot deel nieuw ontworpen is. Als basis is gebruik gemaakt van de TF maar veel zaken zijn aangepast. De voorbumper is voorzien van wat extra spoilerwerk en grotere luchtinlaten. De 17 inch OZ velgen hebben hetzelfde ontwerp als die van de XPower SV en de sportspiegels zijn voorzien van knipperlichten. In de achterklep is een klein spoilertje geïntegreerd. De portiergrepen zijn weggewerkt om geen afbreuk te doen aan de mooie lijnen.

2.5 liter V6 met 200 pk
Onder de motorkap van de MG GT ligt een doorontwikkelde versie van de 2.5 liter KV6 motor. Deze levert dankzij diverse aanpassingen een vermogen van 200 pk. Een sprintje naar 100 km/h moet in 6 seconden haalbaar zijn en de topsnelheid ligt rond de 230 km/h.

In productie nemen!
MG geeft zelf aan dat ze de range van de TF graag zouden willen uitbrengen met een coupé zoals de GT. Volgend jaar zal de TF een aantal wijzigingen ondergaan en het is goed mogelijk dat de GT dan ook in productie zal worden genomen. De vraag is er in ieder geval dus nu moet MG nog over de streep worden geholpen. Wat ons betreft mogen ze de GT zo in productie nemen!

Gerelateerde artikelen

Open genieten in de mooiste cabrio van het jaar!

Autotests
Open genieten in de mooiste cabrio van het jaar!
> Artikel lezen

MG toont zijn eerste crossover: de GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.