Autonieuws

Nieuwe Mazda3 vroegtijdig op straat

Dit gaat Mazda niet leuk vinden! De nieuwe Mazda3 staat pas voor volgend jaar zomer gepland maar is nu al door het Britse AutoExpress aan de klok gehangen. Anderzijds, het gaat hier nog om de conceptversie.

Dat de auto’s op de foto’s een voorbode zijn van de nieuwe generatie Mazda3 is te zien aan het wel erg gelikte en ietwat gedramatiseerde front. Ook de wars van tierelantijntjes zijnde achterzijde wekt dit vermoeden. Desalniettemin is de auto een goede indicatie voor het definitieve resultaat; kijk maar naar de uiteindelijke Mazda6 en diens voorbode, de Takeri Concept. Laten we het dus hopen dat Mazda dit herhaalt.

SkyActiv
De nieuwe 3 zal de derde Mazda zijn die volledig is opgebouwd uit SkyActiv-componenten. En aangezien Mazda geen gigantisch breed motorenprogramma heeft als diverse andere autoproducenten is de kans aanzienlijk dat we de krachtbronnen in de CX-5 en Mazda6 terug gaan vinden in de toekomstige Mazda3, hetzij enigszins in vermogen geknepen. Anders zou het model zich uit de markt prijzen.

Gerelateerde artikelen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.