Autonieuws

Nissan teast met Braziliaanse concept

Hoewel de Sao Paulo International Motor Show normaliter weinig Europees nieuws genereert zal Nissan daar acte de présence geven met een unieke conceptcar. En hoewel deze teaser meer vraagtekens dan antwoorden geeft zit de auto qua kleurstelling in Brazilië helemaal goed.

Nissan heeft momenteel een marktaandeel van 2% in Brazilië, maar zou dat graag uit willen breiden naar minstens 5% in 2016. De Japanse fabrikant weet dat met enkel het verkopen van Micra´s en Qashqai´s dit niet gauw gerealiseerd zal worden en daarom wil het merk zich meer in de kijker speler bij de latino´s. Met Sao Paulo als grootste stad van Zuid-Amerika en een eigen International Motor Show ziet Nissan kans om in Brazilië groots uit te pakken, met een conceptcar.

Juke-coupé?
Volgens Nissan belichaamt de studie ´een compleet nieuw genre in de autowereld´. Wanneer je alleen naar de voorkant kijkt lijk je te maken te hebben met de neus van de GT-R, zij het met iets grotere wielkasten. De achterzijde suggereert echter een hoog op zijn wielen staande auto met een soort coupé-daklijn. Wellicht dat Nissan – na de succesvolle introductie van de Juke – de mogelijkheid ziet om een sportieve coupévariant van hun populaire crossover op de markt te brengen. Over een week weten we meer want op 24 oktober gaan in Sao Paulo de deuren van de daar gehouden autoshow open.

Gerelateerde artikelen

Jarige jobs trakteren zichzelf op Nissan GT-R50 by ItalDesign

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.