Autonieuws

Wat Nissan kan, kan Hyundai ook, met de Veloster

Nissan timmert momenteel hard aan haar imago met de Juke-R, een soort transseksuele GT-R. Hyundai is het effect van de Juke-R natuurlijk niet ongemerkt voorbij gegaan en zal tijdens de SEMA Show daarom een Veloster van gelijke strekking presenteren.

Is de Hyundai Veloster Velocity Concept zoals de auto volmondig heet een Genesis geboren in het verkeerde lichaam? Nee, dat niet. Maar deze Zuid-Koreaan is zonder meer zowel zichtbaar als onzichtbaar aan de doping. Het uiterlijk vertoon wordt onder de kap bijgestaan door een 1.6 liter viercilinder. Niet zomaar een één-punt-zesje, maar een turbogeblazen exemplaar die niet minder dan 400 pk spuugt. Het koppel is met 475 Nm als evenzo indrukwekkend. Dat komt wel van z’n plek dus.

Partners in crime

Om er zeker van te zijn dat de Velocity niet alleen woorden maar ook daden is schakelde Hyundai de hulp in van specialisten die hun sporen hebben bewezen in hun vakgebied. Zo staat de opgepompte Veloster op dempers en veren van Bilstein en rolt hij op racerubber van Kumho. De banden meten 275 mm in de breedte en liggen om 19 inch lichtmetaal. Als bestuurder zit je genesteld in kuipstoelen van Sparco en Hyundai’s eigen design- en engineering-afdeling in het Californische Irvine lasten een rolkooi in de auto. Je zou denken dat de Veloster Velocity nog Spartaanser is dan het Griekse volkje van weleer, maar niets is minder waar. In het interieur is er ruimte overgelaten voor enige luxe en comfort door panelen te bekleden met suède en andere verwennende prullaria.

De Hyundai Veloster Velocity is te zien op de SEMA Show in Las Vegas die wordt gehouden van 30 oktober tot en met 2 november.

Gerelateerde artikelen

Ook de bravere Hyundai Veloster mag er zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe, asymmetrische Hyundai Veloster een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai onthult midscheepse Veloster met 300 pk

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift op komst voor Hyundai Veloster Turbo

Spyshots
Facelift op komst voor Hyundai Veloster Turbo
> Artikel lezen

Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé

Autonieuws
Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé
> Artikel lezen

Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.