Autonieuws

WRC-avontuur van MINI al weer voorbij

Vijf decennia lang hield MINI zich niet bezig met rallysport op het hoogste niveau. Afgelopen jaar kwam daarin verandering. Met veel bombarie kondigde het merk aan terug te keren naar het WRC. Zo gezegd, zo gedaan. Maar nu, na slechts anderhalf rallyseizoen, is MINI’s rally-avontuur al weer voorbij.

Eind dit jaar trekt MINI zich terug uit het WRC. Tenminste als fabrieksteam. MINI-partner Prodrive kan de Countryman JWC WRC wel nog op eigen houtje in de rallysport houden, zij het dus zonder fabriekssteun. De reden van MINI om nu al weer met het WRC te stopen? De barre economische tijden. Maar het uitzicht op sterke tegenstanders kan ook wel eens mee hebben gewogen in de terugtrekking van MINI. Onder meer Volkswagen en Hyundai hebben namelijk onlangs hun deelname aan het WRC aangekondigd.

MINI resultaten
Tijdens z’n korte carrière in het WRC kaapte MINI enkele top-10 resultaten en drie podiumplaatsen weg. Mooiste resultaat tot dusver noteerde het fabrieksteam begin dit jaar toen de Spaanse coureur Dani Sordo tweede werd in de beruchte Rally van Monte Carlo.

Gerelateerde artikelen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.