Autonieuws

M6 Gran Coupé gespot door Nederlandse BMW-dealer

BMW heeft de M6 Gran Coupé af. Het absolute topmodel binnen de 6-serie range stond kant-en-klaar op de werkplaatsburg van een BMW-bedrijf en collega-dealer De Beier uit Heerenveen zag z´n kans schoon op een fotootje ervan te maken en de wereld in te sturen.

Niet één, maar het betreffende bedrijf mag zich de gelukkige bezitter noemen van minstens twee Gran Coupés afkomstig van BMW M GmbH. In de achtergrond staat er nog één, een zwarte met gele remklauwen. En misschien staan er nog wel meer. Voor welke doeleinden de nog niet officieel onthulde vierdeurs M6-en precies op de brug zijn gezet is onbekend, maar dat mag de pret niet drukken.

Prestatiedrang
Enorme remschijven, nog grotere wielen. De BMW M6 Gran Coupé heeft ze nodig om efficiënt de gigantische krachten van de V8-twinturbo aan boord over te kunnen brengen op het asfalt en na de acceleratie weer tot rust te brengen. Het vermogen van de auto ligt op 560 pk en 680 Nm al is dit feitelijk nog een vermoeden. Anderzijds moet het wel heel raar zijn gelopen als de M6 Gran Coupé meer power meekrijgt dan de tweedeurs carrosserievarianten. Uitgaande van dit vermogen knal je vierdeurs in zo’n vierenhalve tel naar de 100 km/h. De topsnelheid zal begrensd zijn op 250 km/h maar tegen bijbetaling – voor het M Performance Package – is 300 km/h mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M5 zet duizelingwekkend driftrecord van liefst 8 uur

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.