Autonieuws

Opel’s nieuwe 1.6 Turbo blaast behoorlijk

Opel zit in de afrondingsfase van hun nieuwe 1.6 Turbo-viercilinder en dat heeft geleid tot het bekendmaken van diens specificaties. Het nieuwe blok blinkt vooral uit in trekkracht.

Geen piepkleine driecilinder maar een nieuwe, efficiëntere 1.6 liter viercilinder turbomotor. Opel volgt niet de stroom waarin veel andere autofabrikanten zwemmen. De kunst van zo efficiënt mogelijk te werk gaan heeft de Duitse fabrikant evenwel begrepen want hun nieuwe 1.6 Turbo genereert maar liefst 33% meer trekkracht in vergelijk met het huidige alternatief. En dat terwijl het verbruik met 13% is gedaald.

Twee configuraties
Het nieuwe blok is voorzien van directe injectie en start/stop-technologie en wordt leverbaar in twee vermogensvarianten. De minst krachtige sluist 170 pk en 280 Nm koppel naar de wielen en is tot ‘Eco Turbo’ gedoopt. De meest potige versie produceert een kloeke 200 pk en 300 Nm en dit levert hem de koosnaam ´Performance Turbo´ op.

Cascada
De ontwikkeling van de krachtbron gebeurde in Rüsselsheim maar hij zal vanaf begin 2013 in Hongarije worden gebouwd. De Opel die de primeur krijgt de nieuwe 1.6 Turbo te herbergen is waarschijnlijk de Astra. Maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat hij voor ’t eerst wordt gelepeld in de Cascada, de opengewerkt Astra die op het punt staat onthuld te worden.

Gerelateerde artikelen

Nu al Frans bloed voor gefacelifte Opel Astra?

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019

Spyshots
Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019
> Artikel lezen

Nog geen plannen met Pasen? Ga naar de haaien bij Opel

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.