Autonieuws

Fiat Trepiùno tóch in productie!

Tijdens de Salon van Geneve, begin dit jaar, presenteerde Fiat de Trepiùno. Deze conceptcar moest de opvolger voor de legendarische Fiat 500 voorstellen. Het publiek was enthousiast maar Fiat besloot detijds de auto niet in productie te nemen.

Nu zijn de Italianen van mening veranderd. Ze hebben besloten de Trepiùno toch in productie te nemen en hiermee een concurrent voor de Mini in de markt te zetten. Wat prijs betreft zullen de auto´s nogal ver uit elkaar liggen want voor minder dan € 10.000,- zal de goedkoopste Trepiùno in 2006 bij de dealers staan. Wat concept betreft hebben de auto´s wel veel gemeen. Het zijn immers beide modellen die geinspireerd zijn op hun legendarische voorgangers.

3+1 zits interieur
Bijzonder aan de Trepiùno is behalve het ontwerp van het exterieur ook het interieur. Er is plaats voor 3+1 personen wat duidelijk te zien is op de tekening. Simpelweg komt het erop neer dat het een driepersoons auto is waar je voor korte ritjes een vierde persoon mee kunt nemen.

Drie motoren
Motorisch gezien wordt er geproken over drie modellen. Een 1.0 liter, 1.1 liter en 1.3 liter JTD. De waarschijnlijk lichte Trepiuùo moet hierdoor voldoende snel zijn om zich in het stadsverkeer goed thuis te voelen. De moderne Fiat 500 zal waarschijnlijk op de Salon van Parijs, september 2006, officieel zijn debuut maken en kort daarna ook in de showrooms staan.

Gerelateerde artikelen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Vier de zinderende zomer met Fiat 500 Spiaggina!

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.