Autonieuws

Lamborghini gaat voor vierzits Aventador

Het is al weer vier jaar geleden dat Lamborghini op de proppen kwam met de vierzits Estoque. Sindsdien leek de focus in Sant’Agata te zijn verschoven naar het SUV-segment met de onthulling van de Urus Concept als indirect bewijs. Tot zover dit project zo lijkt het, want nu laaien de geruchten rond die andere 4-zitter weer op.

Lamborghini lijkt niet echt te weten wat het wil. Toen het de Estoque presenteerde was de wereld klaar voor dit type auto. Maserati had het goede voorbeeld gegeven met de Quattroporte en Porsche en Aston Martin sprongen daarop in met respectievelijk de Panamera en de Rapide. Lamborghini’s exemplaar oogde ook nog eens productierijp zodat we allemaal dachten ´Die gaat er snel komen´.
Inmiddels zijn we vier jaar verder en bestaat het Lamborghini-gamma nog altijd uit twee supercoupés, de Gallardo en Aventador. Begin van dit jaar leek er dan eindelijk duidelijkheid te komen over de strategie van de Italiaanse fabrikant. Het presenteerde met de Urus een conceptmodel van een luxe SUV. Is dit plan weer in de ijskast gezet?

Aventador
Het lijkt er wel op. Lamborghini-CEO Winkelmann heeft namelijk aangegeven grote plannen te hebben met de Aventador. Dit betekent voor het einde van dit jaar sowieso nog de komst van een Spyder-variant, wellicht met een elektrisch vouwdak. In Genève wordt echter een nog veel grotere klapper verwacht, namelijk een vierzits Aventador. Huh?! Een dergelijk plan vergt namelijk een forse ingreep waarbij de wielbasis verlengd zal moeten worden en waarschijnlijk naar achter openende portieren de instap achterin mogelijk moeten maken. Het Britse Car Magazine zegt echter overtuigd te zijn van de komst van deze opgerekte Aventador die bovendien van een minder agressieve styling voorzien zal worden. Aangezien je het met Lamborghini nooit zeker weet, wachten wij geduldig af.

Gerelateerde artikelen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Op de valreep: beeldschone Aventador SV in goud-zwarte outfit

Autonieuws
Lambo
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller

Autonieuws
Bijzonder: man bouwt Lamborghini Aventador om tot Xbox-controller
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador S: 740 pk en 690 Nm sterk

Autonieuws
> Artikel lezen

Lamborghini Aventador Esavox Docking Station goes big and loud

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.