Autonieuws

Update voor Ariel Atom

Fysiek heeft de Ariel Atom niet veel om het lijf. Maar dat betekent niet dat er niet wat te verbeteren valt. Technisch is er altijd vooruitgang te boeken en de updates die de radicale skelter heeft gekregen zijn dan ook vooral van deze aard.

Kort door de bocht gezegd bestaat de Ariel Atom 3 enkel uit een buizenframe, twee kuipstoelen, een aandrijflijn en vier wielen. Eigenlijk dus alleen het noodzakelijk om snoeihard over het asfalt te scheren. Niets aan veranderen zou je zeggen, en dat is precies wat Ariel heeft gedaan. Van de verplichte zaken zoals verlichting is wel gewerkt. De Atom 3.5 is uitgerust met herontworpen koplampen en diens rem- en knipperlichten zijn opgebouwd uit LED’s. Ook is de ‘motorkap’ nieuw en het instrumentarium heeft een LED-display gekregen plus een digitale stopwatch waarmee rondetijden zijn op te nemen.

Extremer
De technische updates zijn een stuk uitgebreider. Zo is het chassis stijver dan voorheen en de ophanging (vering en demping) eveneens een tandje straffer afgestemd waardoor er nog hogere bochtsnelheden zijn te bereiken. Als je durft tenminste.
Aan de aandrijflijn is niet gesleuteld. Nog altijd doet een 245 pk sterke 2.0 liter iVTEC-viercilinder van Honda dienst in de ‘instapper’ van het leveringsprogramma. Voor de durfals is er de Atom 3.5 met deze Civic Type R-motor voorzien van een supercharger. Die schopt het tot 315 pk. En wil je echt helemaal los gaan dan is er natuurlijk nog de suïcidale Ariel Atom V8 met 500 pk.

Gerelateerde artikelen

Ariel Atom 3S heeft 365 pk en een voorruit

Autonieuws
Ariel Atom 3S heeft 365 pk en een voorruit
> Artikel lezen

Blubberrijden met topprestaties: Ariel Nomad

Autonieuws
Blubberrijden met topprestaties: Ariel Nomad
> Artikel lezen

Kamikaze: DDMWorks Ariel Atom met 700 pk

Tuning & styling
Kamikaze: DDMWorks Ariel Atom met 700 pk
> Artikel lezen

Ariel Nomad: ultiem offroad rijplezier

Autonieuws
Ariel Nomad brengt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.