Autonieuws

Dacia Lodgy

Dacia Lodgy is Gezinsauto van het Jaar 2013

Ben je op zoek naar een gezinsauto? Dan moet je volgens de ANWB bij Dacia zijn. De Lodgy is namelijk bestempeld als meest geschikte keus voor een familiewagen.

Dacia Lodgy is Gezinsauto van het Jaar 2013
Nadat de Ford Focus vorige week met de eer voor ‘Zakenauto van het Jaar’ mocht gaan strijken is het dit keer de beurt aan Dacia. Zij mogen namelijk heel 2013 de Lodgy aan gaan prijzen als de beste gezinsauto. De ANWB heeft dit bekend gemaakt en roemt de Lodgy vanwege zijn gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt voor € 15.290,- immers een 4,50 meter lange auto die bovendien 827 liter aan bagageruimte kan meenemen.

Eisen
Niet elke auto kan tot beste gezinsauto worden uitgeroepen. De ANWB stelt dat de auto minimaal vier deuren moet hebben, voorzien moet zijn van op zijn minst energielabel C en een maximum vanafprijs van € 35.000,- mag hebben. Het waren uiteindelijk de Mercedes-Benz B-klasse, Ford Focus, Hyundai i30 SW en Toyota Prius Wagon die het af moesten leggen tegen de Lodgy. Het is de eerste keer dat Dacia de titel in de wacht sleept.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Dacia Lodgy is Gezinsauto van het Jaar 2013
Dacia Lodgy is Gezinsauto van het Jaar 2013

Zoeken

Merk- & modeldossiers