Autonieuws

Wachten op de Bugatti Veyron duurt nog langer

Ongeloofelijk maar waar, Bugatti heeft de introductie van de EB 16/4 Veyron alweer uitgesteld. Aanvankelijk zou de Veyron binnen enkele maanden op de markt komen maar dat is nu uitgesteld naar eind 2005.

In 1999, op de IAA in Frankfurt, presenteerde Bugatti een conceptcar van de EB 16/4 Veyron. Er werd toen meegedeeld dat de auto in 2002 in productie zou gaan. In de tussentijd presenteerde Bugatti nog eens een gewijzigde versie van de Veyron en werd er nog steeds vanuit gegaan dat de auto spoedig in productie zou gaan. Met het bekendmaken van wat technische gegevens en prestaties leek het erop dat de auto echt in 2002 in productie zou gaan. En toen begon de ellende. Bugatti stelde de productie uit naar 2003 en presenteerde een iets gewijzigde uitvoering. Onderhuids werden nog wat wijzigingen uitgevoerd maar Bugatti beloofde met klem dat de auto in 2003 in productie zou gaan. Ook dat feest ging niet door en begin dit jaar deelde Bugatti mee dat het begin 2005 zou worden. Alsof het uitstel nog niet erg genoeg was heeft Bugatti de introductie nu uitgesteld naar eind 2005. Moeten we dat nu werkelijk nog geloven? Bewijs het eerst maar Bugatti, want na zes jaar is het geduld wel op!

Prestaties van ongekend niveau
Ook klanten al tijden geleden ruim 3 ton hebben aanbetaald zullen het wachten wel zat zijn. Om nog even terug te duiken in de techniek van de Veyron. De auto is voorzien van een W16-motor met een vermogen van 1001 pk en een koppel van 1250 Nm. De prestaties zijn van absolute topklasse: de topsnelheid ligt rond de 400 km/h en de sprint naar 300 km/h verloopt in 14 seconden. De sprint naar 100 km/h moet binnen 3 seconden gepiept kunnen zijn. De Veyron zal in een beperkte oplage van 300 stuks worden gebouwd en het productieproces zal grotendeels met de hand geschieden.

Gerelateerde artikelen

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Autonieuws
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
> Artikel lezen

Zo legt Bugatti de Chiron-klant in de watten

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: zo duur is een Bugatti écht!

Autonieuws
Aanschaf
> Artikel lezen

Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost

Autonieuws
Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost
> Artikel lezen

Bugatti Veyron nu als woodie

Lifestyle & design
Bugatti Veyron van hout
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.