Autonieuws

VDL neemt definitief NedCar over

Na maanden van speculaties is de kogel definitief door de kerk. De VDL Group uit Eindhoven neemt NedCar over en heeft een deal met BMW dat zij vanaf 2014 gebruik gaan maken van de voormalige Mitsubishi-fabriek in Born.

De laatste Nederlandse autofabriek balanceerde maandenlang tussen hoop en vrees. Na veel overleg tussen verschillende bedrijven en inmenging vanuit de politiek is er eindelijk een akkoord dat NedCar een toekomst biedt. Op 14 december 2012 zullen alle aandelen NedCar namelijk overgaan van Mitsubishi naar de VDL Group. Vervolgens zal de fabriek in Born vanaf 1 januari 2013 verder gaan onder de naam VDL NedCar en hun diensten worden aangeboden aan derden. De eerste klant hing al een tijdje in de lucht en is nu definitief bevestigd: BMW gaat vanaf 2014 de derde generatie van de Mini in Born van de band laten lopen.

Medewerkers
Het zwaarste onderhandelingspunt waren de 1.500 medewerkers. De fabriek moet immers meer dan anderhalf jaar sluiten om de productielijnen om te bouwen en geschikt te maken voor MINI. In een deal tussen de overheid en VDL is besloten om de werknemers vanaf 1 januari in de WW terecht te laten komen waarna VDL de uitkering aanvult tot een volwaardig salaris. Het doel is om het overgrote deel van de medewerkers dan weer in dienst te nemen zodra de fabriek zijn poorten weer opent. Een kleine groep medewerkers kan binnen een van de takken van de VDL Group gedetacheerd worden.

Gerelateerde artikelen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.