Autonieuws

Maserati geeft komende modellen hun naam

Nu de twee modellen in de kinderschoenen staan, achtte Maserati de tijd rijp ze een naam te geven. Eén ervan zal bij velen in de oren klinken als een oude bekende.

In Maserati’s ateliers wordt er gewerkt aan een uit de kluiten gewassen SUV en een vierdeurs sedan die onder de nieuwe Quattroporte gepositioneerd gaat worden. Van het eerste op stapel staande model werd vorig jaar in Frankfurt een voorbode gepresenteerd met als naam Kubang. Het productiemodel zal echter Levante heten zo maakt Maserati bekend. Deze naam verwijst naar de straat Via Emilia Levante in Bologna waar de gebroeders Maserati in 1919 serieuze stappen zetten naar wat het bedrijf vandaag de dag is.

Vloeken
Ook historisch verantwoord is Ghibli. Tussen 1967 en 1973 had Maserati al eens een model met die naam, om deze begin jaren ’90 uit het stof te halen voor hergebruik. Echter destijds plakte Maserati de naam op GT’s met slechts twee deuren. De Ghibli III heeft zoals eerder aangehaald eens zoveel portieren. Vloeken in de kerk zou je zeggen, maar gezien tegenwoordig coupémodellen met meer dan twee deuren geaccepteerd zijn een mooie naam voor Maserati’s nieuweling. Over de Levante, een SUV nota bene, in feite nog maar te zwijgen.

50.000
Dat Maserati zorgvuldig heeft gezocht naar geschikte namen moet haast wel. De fabrikant heeft immers als doel om met versterking van de Levante en Ghibli vanaf 2015 jaarlijks 50.000 auto’s te verkopen. En mocht het dit ambitieuze aantal bereiken, dan is het natuurlijk wel zo mooi meegenomen dat je succes lekker bekt in de kroeg. Over lanceringen gesproken. De nieuwe Quattroporte verschijnt volgend jaar. De Levante komt in 2014, het jaar waarin Maserati haar centenaire viert.

Gerelateerde artikelen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

De één zijn dood, is deze Maserati Ghibli zijn brood

Autonieuws
> Artikel lezen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.