Autonieuws

Leasekoning in Parijs: Volkswagen Golf Bluemotion

Het belangrijkste nieuws in Parijs is natuurlijk de nieuwe Golf, maar het meest interessante model hiervan is natuurlijk de Bluemotion. Deze wordt namelijk zonder twijfel een verkooptopper dankzij zijn gunstige verbruikscijfers.

Toen de zevende generatie van de Volkswagen Golf twee weken geleden het levenslicht zag werd de Bluemotion al aangekondigd, in Parijs kunnen we hem bewonderen. Zoals verwacht heeft Volkswagen de volledige trukendoos opengetrokken om de verbruikscijfers zoveel mogelijk te drukken. Zo zien we banden met lage weerstand, diverse aerodynamische aanpassingen, een Start-Stop-systeem en een dakspoiler. Onder de kap ligt een 1.6 liter TDI-krachtbron die 110 pk en 250 Nm naar de voorwielen stuurt. Voor de verbinding tussen motor en wielen zorgt een handgeschakelde vijfbak. De topsnelheid bedraagt 202 km/h.

Resultaat
Het resultaat van de maatregelen en aandrijflijn? Een opgegeven verbruik van 3,2 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van 85 g/km. Deze cijfers bombarderen de Golf Bluemotion direct tot leasetopper. Hij is immers tot eind 2014 verzekerd van 14% bijtelling en daar wordt de zakelijke rijder vrolijk van! Deze kan overigens ook menig tankstation voorbij rijden dankzij de tankinhoud van 50 liter. De Golf Bluemotion krijgt hiermee namelijk een theoretisch bereik van 1.562 km!

Hoewel de reguliere Golf VII op 3 november bij de dealers verschijnt, moeten we voor de Golf BlueMotion nog even geduld hebben. Deze rolt pas medio 2013 de showroom binnen.

Gerelateerde artikelen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Opzij, opzij, opzij: deze Polizei-Golf R doet 290 km/h

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.