Autonieuws

Bentley Continental GT3 klaar voor ´t circuit

Bentley heeft wel wat affiniteit met de racerij. Hun overwinning tijdens de 24 van Le Mans van 2003 bijvoorbeeld. Nu is die uithoudingsrace het terrein van Audi, eveneens lid is van de Volkswagen Groep. En het lijkt erop dat door de Duitsers het bij Bentley weer is gaan kriebelen.

Met ‘het’ duiden we niet op de 24 Uren van Le Mans, maar de racerij in het algemeen. En in het specifieke geval van de Continental GT3 – zoals zijn naam als zegt – de FIA GT3-klasse. In die raceklasse doet Porsche het natuurlijk nog altijd beestachtig met de 911, maar je komt natuurlijk in ongeveer elke raceklasse wel auto´s uit Stuttgart tegen. De komst van een Brit is dus een welkome aanvulling en afwisseling tegelijk.

Spectaculair
Sinds de V8-uitvoering is de Bentley Continental meer dan ooit tevoren op zoek naar een sportiever imago en wat successen in die tak van sport zijn een beproefde formule om dat tussen de oren van de publieke opinie te nestelen. En daarvoor komt de Continental GT3 om de hoek kijken. Een spectaculair ogende machine. Eveneens onderhuids waarschijnlijk, maar specificaties zijn tot dusver nog niet bekend. De Continental GT Speed diende als basis zo weten we, en dat is meteen de snelste Bentley die ooit van de productielijn kwam. Zodra we meer weten komen we bij je terug.

Gerelateerde artikelen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.