Autonieuws

Porsche verrast: Panamera Sport Turismo Concept

Slechts een paar uur, zoveel had het gescheeld of Porsche was iedereen te slim af geweest. In Parijs staat namelijk de Sport Turismo Concept, een stationwagen op basis van de Panamera.

Het was al angstvallig stil rond Porsche in aanloop naar de Autosalon van Parijs. Wat zou de beroemde fabrikant in petto hebben? Het grote geheim bleek echter niet te houden en is nu alsnog uitgelekt. Porsche komt namelijk op de proppen met de Sport Turismo Concept. De auto lijkt een shooting brake te zijn op basis van de Panamera. Porsche kon immers niet achterblijven bij Mercedes-Benz dat recentelijk een langere daklijn op de CLS plakte. Aan de voorzijde zien we een nieuwe, agressieve uitstraling die we nog niet kennen van de Panamera. Ook de achterzijde lijkt een voorbode te zijn van het nieuwe lijnenspel van de toekomst.

Hybride?
De eerste tekening van de aandrijflijn lijkt te duiden op een hybride-aandrijving met zescilinder onder de motorkap en accupakket in de vloer onder de bagageruimte. De middenconsole doet ons sterk denken aan de Porsche 918 Spyder die ook is voorzien van een groot glazen touchscreen. Het betreft vooralsnog een concept, later vanavond presenteert Porsche de Sport Turismo en haar plannen met het model.

Gerelateerde artikelen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

TechArt gaat los op Panamera Sport Turismo

Tuning & styling
> Artikel lezen

Stekkeren met de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Wen alvast aan de Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de Porsche Panamera Sport Turismo

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Porsche Panamera Sport Turismo

Autotests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.