Autonieuws

Audi A6 Avant

Veelzijdige nieuwe Audi A6 Avant

Audi vernieuwd langzaam haar programma en nu was het de beurt aan de nieuwe A6 Avant. Met moderne motoren, veel innovatie technieken en een zee aan ruimte kenmerkt de nieuwe A6 Avant.

Veelzijdige nieuwe Audi A6 Avant
Ruim een half jaar geleden presenteerde Audi de nieuwe A6. De auto werd geheel volgens Audi’s nieuwe concept ontwikkeld en kreeg de kenmerkende ‘single frame grille’ zoals deze nu ook op de A8 W12, A3 Sportback en A4 te vinden is. De A6 Avant is ook voorzien van deze kenmerkende grille en heeft aan de achterkant veel weg van de A3 Sportback en A4 Avant. Audi is haar programma dus volledig aan het vernieuwen maar zorgt wel voor een duidelijk evenwicht tussen al haar modellen.
 
De concurrentie van BMW en Mercedes
De nieuwe A6 Avant is 4,93 m lang, 1,86 m breed en 1,46 m hoog. Daarmee is ‘ie langer en breder, maar lager dan de BMW 5-serie Touring en Mercedes E-klasse Combi. Audi is hiermee wat ruimte betreft haar concurrenten goed af. De wielbasis scheelt één centimeter in het voordeel van de Mercedes en vijf centimeter in het voordeel van de BMW. De bagageruimte is met een inhoud van 565 liter maar liefst 65 centimeter groter dan die van de BMW maar Mercedes wint hier met vlag en wimpel: 690 liter(!). Kijkend naar de afmetingen van de nieuwe A6 Avant en die van de concurrentie kan gezegd worden dat de drie goed aan elkaar zijn gewaagd.
 
Veelzijdig in te delen kofferbak
Audi heeft veel aandacht besteed aan de kofferruimte. Deze is niet alleen met 110 liter gegroeid ten opzichte van zijn voorganger maar is bovendien zeer veelzijdig in te delen. Alle spullen die door de 1,05 meter brede doorgang worden geschoven kunnen op diverse manieren worden bevestigd. Er zijn standaard twee bevestigingsrails gemonteerd met in totaal vier verschuifbare, verstelbare en vergrendelbare bevestigingsogen. Samen met het standaard bagagenet en diverse ophanghaken is alles goed vast te zetten of op te hangen. Verder is de laadvloer op te klappen om spullen tegen de achterbank klem te kunnen zetten en schuiven te voorkomen. Onder de laadvloer is een plastic bak gemaakt die waterdicht is en dus uitermate geschikt voor het vervoeren van bijvoorbeeld een paar smerige schoenen of laarzen.
 
Bekende motoren
Voor de aandrijving van de nieuwe A6 Avant zijn bekende motoren leverbaar. Drie benzinemotoren en twee TDI-diesels staan op de prijslijst. Er is keuze uit de 4.2 V8 (335 pk), de 3.2 V6 (255 pk), de 2.4 V6 (177 pk), de 3.0 V6 TDI (225 pk) en tot slot de 2.7 V6 TDI (180 pk). Er is keuze uit drie versnellingsbakken te noemen de handgeschakelde zesbak, een zestraps tiptronic en de traploze multitronic automaat. Het vermogen wordt via één van deze versnellingsbakken overgebracht op de voorwielen of via het Quattro-systeem op alle vier de wielen.
 
Adaptieve luchtvering
Als optie levert Audi adaptieve luchtvering zoals dat ook al bekend is van de A8. Audi levert het vanaf heden niet alleen op de A6 Avant maar ook op de gewone A6. De adaptieve luchtvering omvat een systeem dat automatisch de luchtvering en elektronische geregelde schokdemping aanpast. Via de Multi Media Interface (MMI) kan worden gekozen voor drie voorgeprogrammeerde standen waarbij je kunt gaan van sportief tot comfortabel. Ook is er een automatische stand te kiezen waarbij de auto 15 mm zakt wanneer er sneller dan 120 km/h wordt gereden. Tot slot levert Audi nog wat toevoegingen aan de veiligheid. Zo is de ESP voorzien van een aanhangerstabilisator en een uitgebreidere onderstuurcompensatie.
 
Maart 2005
Vanaf maart 2005 zal de nieuwe Audi A6 Avant op de markt komen. In Duitsland is de auto in december al leverbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Veelzijdige nieuwe Audi A6 Avant
Veelzijdige nieuwe Audi A6 Avant
Veelzijdige nieuwe Audi A6 Avant
Veelzijdige nieuwe Audi A6 Avant
Veelzijdige nieuwe Audi A6 Avant

Zoeken

Merk- & modeldossiers