Autonieuws

Stroomversnelling: Mercedes SLS AMG Electric Drive

Deed hij ons als concept nog pijn aan de ogen, de elektrische is SLS klaar voor de openbare weg, zij het nog altijd in bling-bling-uitvoering. Met vier elektromotoren moet deze elektrische supersporter in de bandensporen blijven van zijn V8-broertje.

Toen Mercedes-Benz twee jaar geleden het doek trok van de elektrische SLS AMG E-cell stonden we toch wel even vreemd te kijken. Hoe zou een elektromotor ook maar enigszins kunnen wedijveren met de brullende V8 die normaal in de motorbeugels rust? Mercedes was echter zeker van zijn zaak want in Parijs schittert de komende twee weken de productievariant. Met het nieuwe Electric Drive-label – dat Mercedes voor alle elektrische modellen gaat gebruiken – moet dit bijzondere model laten zien dat de volledig elektrische aandrijflijn niet alleen is weggelegd voor compacte stadsauto’s, maar ook thuishoort in exotica als de SLS AMG.

Aandrijflijn
Potentie heeft deze SLS AMG Electric Drive in ieder geval in overvloed. Elk wiel krijg namelijk een eigen elektromotor die samen een vermogen van 750 pk genereren en een koppel van 1000 Nm laten optekenen, nog meer dan oorspronkelijk in de concept. Het sap komt uit een 548 kg zwaar, vloeistofgekoeld lithium-ion batterijenpakket die zo laag mogelijk geplaatst is voor een optimale gewichtsverdeling. Hoewel de machtige soundtrack ontbreekt is deze SLS AMG Electric Drive een serieuze racer wanneer het op sprinten aankomt. Er zijn namelijk slechts 3,9 elektrische seconden nodig om de 100 km/h aan te tikken en de naald stopt gedwongen bij 250 km/h met stijgen. Hiermee legt hij het wel af tegen zijn V8-broeder, zij het wat de sprint betreft nipt.

Opladen
Zoveel snelheid komt natuurlijk niet uit de lucht vallen en komt in het geval van de SLS AMG Electric Drive uit het stopcontact. Met een gewoon stopcontact op de oprit kan je na 20 uur weer op pad met je milieubewuste supersporter. Snelladen is echter ook een mogelijkheid, dan kost het slechts 3 uur voordat je die 750 pk’s weer de sporen kunt geven.

Juni
Geïnteresseerden moeten tot juni 2013 wachten, dan komt de SLS AMG Electric Drive namelijk op de markt. Voor deze milieubewuste supersporter moet wel flink in de buidel worden getast. In Duitsland gaat hij voor € 416.500,- op de markt komen, ruim het dubbele van de benzinestokende variant.

De Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive glimt je tegemoet tijdens de Autosalon van Parijs die zaterdag zijn deuren opent.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Zo wil Mercedes al meer AMG's verkopen

Autonieuws
Zo verkoopt Mercedes-Benz nu AMG's
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.