Autonieuws

Update: Prijzen nieuwe Range Rover fors lager

De introductie van een V6 in de nieuwe Range Rover betekent een prijsverlaging van ruim 23 mille. Daarbovenop heeft dit nieuwe blok een C-energielabel gekregen dankzij een gedaald verbruik en dito CO2-uitstoot. Een grote goed-nieuws-show dus!

***Update*** De prijzen van de nieuwe Range Rover zijn met enkele honderden euro´s naar boven bijgesteld als gevolg van gewijzigde belastingregels.

Hoewel de Range Rover manoeuvreert in het luxe segment is een prijsdaling van meer dan 23.000 euro natuurlijk een significante besparing. Zoals we bij de onthulling van de nieuwste generatie Range Rover al vernamen is er een 3.0 liter V6-diesel aan het programma toegevoegd die deze prijsverlaging mogelijk maakt. Het V6-blok levert bovendien dezelfde prestaties die voorheen aan de V8 waren toegeschreven, mede dankzij een totale gewichtsbesparing van 420 kg. En dat heeft natuurlijk ook zijn weerslag gehad op de belangrijke verbruikscijfers. De TDV6 kan met 7,5 liter per 100 km toe en stoot daarbij 196 g/km uit, waarden die de Range Rover voor het eerst van het groene C-label voorzien.

Programma
Het programma van de nieuwe Range Rover bestaat uit drie niveau’s: HSE, Vogue en Autobiography waarbij met elke stap de luxe verder toeneemt. De HSE is de ´instapper´ en wordt alleen leverbaar in combinatie met de TDV6 voor een vanafprijs van € 114.600,- (was € 113.900,-). Dit nieuwe blok moet in Vogue-uitvoering € 124.500,- en als Autobiography € 138.400,- opbrengen. Krachtiger dieselen kan met de 339 pk sterke 4.4 SDV8 Vogue voor € 147.700,- en vanaf € 161.500,- met de ultraluxe Autobiography.
Tot slot de absolute topper in het programma, de machtige benzine drinkende 5.0 liter Supercharged-V8. Voor € 189.700,- staat deze als Vogue op de oprijlaan terwijl hij als Autobiography minimaal € 203.600,- moet opbrengen.

De orderboeken van de nieuwe Range Rover zijn inmiddels geopend. De levering komt volgend voorjaar op gang.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Adembenemend: ongerept Amerika vanuit een Range Rover

Fotogalleries
> Artikel lezen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.