Autonieuws

Aston Martin hult vernieuwde DB9 in Virage-looks

In Parijs zal Aston Martin niet alleen de compleet nieuwe Vanquish in de schijnwerpers zetten. Op de Franse beursvloer is namelijk ook plaats gemaakt voor de vernieuwde DB9. Maar is die wel echt nieuw of zien we hier de Virage gewoon terugkeren?

Toen Aston Martin in 2004 het doek trok van de DB9 sloeg de hele autowereld steil achterover, zo’n krachtig en modern design hadden we immers zelden eerder gezien. De afgelopen jaren lijkt de Britse fabrikant echter op zijn lauweren te rusten en teert het in de basis nog altijd op dat 8 jaar oude ontwerp. We hoopten kennis te gaan maken met een nieuwe DB9 maar wat we kregen was echter meer van hetzelfde.

Virage?
Toen de foto’s van de vernieuwde DB9 Coupé en Volante figuurlijk op ons bureau ploften krabden we wel even achter de oren. Is dit echt een DB9 of een Virage met nieuwe naamplaatjes? De enige uiterlijke veranderingen die wij konden vinden ten opzichte van de Virage zijn de grotere spoiler op het kofferdeksel met daaronder een nieuw remlicht en nieuwe roosters in de motorkap. Begrijp ons niet verkeerd, de DB9 is nog altijd een schitterende auto, maar wel een model waarvoor de jaren nu echt beginnen te tellen. En hoe ironisch is het om een DB9 om te toveren tot Virage en vervolgens de Virage weer tot DB9. Dat kun je toch niet maken tegenover je klanten? 

V12
Onder de motorkap is gelukkig wel wat nieuws te melden. De DB9 wordt namelijk aangedreven door de vernieuwde V12 die onlangs werd geïntroduceerd in de nieuwe Vanquish. Het vermogen wordt vanwege zijn Gran Turismo-karakter wel iets teruggeschroefd en komt op 517 pk en 620 Nm uit.; alsnog ruim voldoende om in 4,6 seconden naar de 100 km/h te knallen en pas bij 295 km/h in het rood te gaan. Versnellen gaat nog altijd hand-in-hand met de zestraps Touchtronic 2-automaat. Verder belooft Aston Martin betere rij-dynamiek door de standaard geleverde Carbon Ceramic-remschijven en een nieuwe variant van het Adaptive Damping System.

De vernieuwde Aston Martin DB9 staat zowel als Coupé en Volante vanaf volgende week te glimmen op de Autosalon van Parijs. Het model staat in oktober al bij de dealers voor minimaal € 266.857,- voor de Coupé en € 283.257,- voor de Volante.

Gerelateerde artikelen

Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9

Autonieuws
Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9
> Artikel lezen

Aston Martin DB11 strekt in eigen gedaante de benen

Spyshots
Wordt nieuwe Aston Martin DB11?
> Artikel lezen

Aston Martin DB9 schittert nog eenmaal als GT

Autonieuws
Aston Martin DB9 GT
> Artikel lezen

Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9

Autonieuws
Doek valt voor stokoude Aston Martin DB9
> Artikel lezen

Britse DB9 nog goed genoeg voor Russische coachbuilder

Autonieuws
> Artikel lezen

Wel erg coole platen van de Aston Martin DB11

Spyshots
Wel erg coole platen van de Aston Martin DB 11
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.