Autonieuws

Citroën C3 Picasso op details bijgeschaafd

Hoewel het woord facelift hier nog net gebruikt mag worden zijn de wijzigingen aan de Citroën C3 Picasso minimaal. Met zijn nieuwe grille is deze speelse MPV weer in lijn met de rest van het gamma.

De C3 Picasso wist vier jaar geleden te verrassen met een gedurfde styling die vandaag de dag eigenlijk nog prima mee kan. Citroën heeft er daarom voor gekozen om slechts kleine wijzigingen toe te passen om de compacte MPV weer in de pas te laten lopen met de andere modellen van Citroën. De bumper werd aangepast zodat er plaats kwam voor nieuwe mist- en LED-verlichting en boven de grille zien we de doorlopende chevron zoals we die al kennen van de DS5 en C4 Aircross.

Uitrusting
Ook aan de uitrusting van de C3 Picasso – die al 320.000 keer van de band rolde – werd lichtelijk gesleuteld. Zo worden twee nieuwe koetswerkkleuren geïntroduceerd: Blanc Nacré en Bleu Encre. De nieuwe kleuren worden aangevuld met nieuw 15 en 16 inch lichtmetaal. Voor de bestuurder is eMyWay-navigatie nu een optionele extra dat bovendien gekoppeld kan worden aan een achteruitrijcamera.

De vernieuwde C3 Picasso maakt zijn opwachting tijdens de Autosalon van Parijs die 29 september zijn deuren opent.

Gerelateerde artikelen

Citroën AirCross: stoere C3 Picasso

Autonieuws
Citroën AirCross: stoere C3 Picasso
> Artikel lezen

Citroën C3 Picasso: Als het om de ruimte gaat

Autotests
Citroën C3 Picasso: Als het om de ruimte gaat
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën C3 Picasso is half-Duits

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.